Koncert: XANAX

Koncertni serijal: NOVA SCENA
Promocija debi albuma “Ispod površine”

Specijalni gosti: LIRA VEGA
Ulaznice su u pretprodaji na Blagajni DOB, po ceni od 300 dinara.
Nova pesma “Sedma sila” grupe XANAX najavljuje njihov prvi studijski album čija će koncertna promocija biti održana 11. maja u DOB-u. Na albumu se nalazi 10 pesama + 4 remixa koje su bile na različitim top listama u prethodne dve godine, a pesma “Svetli dan” je uvrštena u 5 najboljih singlova 2010. godine od strane čitalaca POPBOKS-a.

 

Produkciju albuma su radili Boris Mladenović (član grupa: Jarboli, Neočekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar, Veliki prezir) i Nebojša Simeunović Sabljar (Dža ili Bu).

Album su odsvirali muzičari: Ninoslav Filipović, Dejan Milojević – Kid ( Dža ili bu), Vladimir Krakov, Borko Borac, Sana Garić, Miloš Ognjanović.
Gostovali su: Dejan Stanisavljević (grupa Beograd), Boris Krstajić (Speed Limit), Feđa Tom Frenklin, Aleksandar Stojković ST (Goribor), Alen Ilijić, Miloš Ognjanović, a bonus mix pesme “Svetli dan” je uradio Rambo Amadeus.

XANAX je beogradski muzički sastav osnovan 2009. godine. Bend je osnovala pesnikinja i likovna umetnica Sana Garić, a pored nje članovi grupe su gitarista Vladimir Krakov, basista Dušan Zdravković, bubnjar Miroslav Ćatić. Iako je u pitanju mlad bend, u sastavu XANAX-a su muzičari koji iza sebe imaju karijeru u poznatim Beogradskim bendovima. Aprila 2010. bendu su pristupili novi članovi – saksofonista Borko Borac i čelista Nebojsa Mrđenović, inače član Beogradske filharmonije i dugogodišnji saradnik bendova Presing, KKN, Darkwood Dub i drugih. XANAX je interesantan spoj gitarskog zvuka sa elektronikom i elementima dub-stepa, postrocka i trip hopa.

Pažnju najšire javnosti grupa XANAX je privukla na „Jelen Top 10“ listi sa pesmama “Mašinerija” i “Savršena rešetka”.
Pilot singl za pesmu “Svetli dan” našao se i na top listi regionalnog MTV-ja, više nedelja je bio na listi zagrebačkog radija 101 i radio 8080online, a spot je emitovao i ruski TV kanal A1.

Bend je do sada svirao u Beogradu (Gun Club, Akademija, Brod 20/44, o3one gallery u okviru multimedijalnog projekta, na otvaranju prvog trijenala proširenih umetničkih medija (ULUS), KC GRAD, Batler), Zagrebu, Rijeci, Novom Sadu, Pančevu, Nišu, Kragujevcu, na Šabackom letnjem festivalu, a leta 2011. je nastupio je i na festivalima u Rusiji (Moskva, Petrograd), Mađarskoj i Poljskoj.

XANAX nedavno je potpisao ugovor sa koncertnom agencijom IceCreamDisco i izdavačkom kućom Fusion Records iz Moskve.

Sa pesmom “Ispod Površine” pojavljuju se na kompilaciji Femixeta u okviru mreže ženskog stvaralaštva (2011.) na kojoj je predstavljeno čak 16 bendova i samostalnih autorki, a učestvovali su i na FAIR SHARE festu u Domu omladine u organizaciji regionalnog MTV-ja (http://www.exitmusic.tv/node/153394).

Za izgled benda  XANAX su zadužene kreatorke Jelena Vujanović, koja je preko LA Fashion Week-a pozvana da prikaze svoju kolekciju u Kanu za vreme Filmskog Festivala i Tatjana Tatalović  takođe poznata i svetski priznata kreatorka. Od osnivanja, njen brend TaTa je priznat i cenjen zbog savremenog dizajna, a 2009. godine nagradjen je sa Elle Fashion Award koji je magazin „Elle“ dodelio za najupečatljivu kolekciju na Beogradskoj nedelji mode. Osim na domaćim modnim događaima, TaTa je predstavljen i americkoj publici na DC Washington Fashion Week kao i uskim njujorškim modnim krugovima.

Grupu Xanax čine:
Sana Garić – (vokal, elektronika)
Vladimir Krakov – (gitara)
Dušan Zdravković – (bas)
Miroslav Ćatić – (bubanj)
Borko Borac – (saksofon)
Nebojsa Mrđenović – (semplovi, elektronika)

 

EVENT NA FB – KONCERT XANAX

http://www.facebook.com/grupa.xanax
www.facebook.com/pages/X-A-N-A-X
soundcloud.com/xanax
http://twitter.com/xanax_bg

 

Komentari