Koncert: VOIVOD

Organizacija: MH Concerts i Serbian Hellbangers
Ulaznice su u prodaji od 17. jula! Prodajna mesta: Felix u Beogradu, Mungos u Novom Sadu, kao i preko Eventim mreže. Cena ulaznice: 2.000 RSD u pretprodaji, 2.500 RSD na dan koncerta, akcijska cena od 1.500 RSD za prvih 100 ulaznica!

Legendarni kanadski prog/thrash metal sastav Voivod nastupiće premijerno u Srbiji, 5. oktobra u Domu omladine Beograda.

Ove inovatore sci-fi metala, publika u Srbiji ugostiće prvi put, iako je Voivod na sceni od 1981. godine. Kao specijalni gosti nastupiće sludge/doom kvartet Earthship, koji će promovisati album Hollowed (Napalm Records, 2016.).

 

Prvi album War and Pain, Voivod je objavio 1984. godine, dok je EP Post Society poslednje studijsko izdanje izašlo 2016. godine za Century Media.

 

Bend danas čine pevač Denis Bélanger Snake, gitarista Daniel Mongrain Chewy, basista Dominique Laroche Rocky te bubnjar Michel Langevin Away. Originalni gitarista Denis D’Amour Piggy preminuo je 2005. godine, dok je basista Jean-Yves Thériault Blacky bend definitivno napustio 2014. Bitno je napomenuti da je u Voivodu svirao i Jason Newsted Jasonic (ex-Metallica) sa kojim su snimili tri albuma.

Komentari