Koncert: VIRVEL

Dom omladine Beograda predstavlja koncert grupe Virvel, kojim jedan od najzanimljivijih beogradskih alternativnih bendova obeležava dve decenije rada.

Ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB i putem Tickets.rs mreže, po pretprodajnoj ceni od 700 RSD. Na dan koncerta cena ulaznice će iznositi 1000 RSD.

 

Virvel je bend formiran 2001. godine u Beogradu. Zvuk benda čini kombinacija alternativnih žanrova, pre svega indie/post-rock/shoegaze. Članovi benda su sticali iskustvo višegodišnjim sviranjem u više beogradskih bendova, ali su vrhunac kreativnosti dostigli pod imenom Virvel. Spadaju u retke primere istrajnosti na sceni i danas su jedinstveni kod nas po stilu, koji se poslednjih godina ponovo vratio u modu i u svetskom okvirima.
Bend od početka objavljuje izdanja pod sopstvenom etiketom “Rapanelli Records”, po čemu je takođe jedinstven slučaj. U dosadašnjoj karijeri objavili su više LP i EP izdanja, koja su naišla na izuzetan odziv kako kod publike, tako i kod relevantne kritike i medija. Singlovi sa njihovih albuma po pravilu su zauzimali najviša mesta svih regionalnih top lista. Grupa kontinuirano nastupa širom ex-jugoslovenskog prostora, kako po klubovima tako i po festivalima.

Godine 2019. Virvel objavljuje album “Žena sa bradom, patuljak, idiot”, koji je u svim izborima širom regiona svrstan u pet najboljih izdanja za tu godinu. Nažalost, pandemija je onemogućila promovisanje ovog izdanja koje predstavlja dosadašnjih vrhunac njihovog delovanja, a i iz istog razloga do sad nije bilo moguće organizovati ni obeležavanje dve decenije postojanja grupe. Ovim koncertom u sali Amerikana, Virvel se odužuje vernoj publici i svima koji su pratili i podržavali bend od početka.

https://virvel.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/Virvel.Space/

https://www.instagram.com/virvelband/

 

Foto: Jovan Marjanov

Komentari