Koncert: VIOLENT CHAPTER & BLANKFILE

Sa euforijom vas pozivamo da nam se pridružite na muzičko-scenskoj fešti višegodišnje braće po “oružju”, bendova VIOLENT CHAPTER i BLANKFILE, a koju će svojim nastupom ukrasiti bendovi SIDES i THE ENDLESS FALL.

 

VIOLENT CHAPTER posle dve i po godine izbacuje nove pesme, i ako je suditi prema premijernom emitovanju lyrics spota za jednu od novih “beba”, pesmu “Wolf Without A Pack” novo poglavlje njihove priče donosi potpuno nov nivo brutalnog metalcore-a. Kao po pravilu za bendove iz ove priče, preživeo je i ovaj izmene postave, ali ekipa koju VC promoviše novim izdanjem je definitivno “čopor” koji treba da ostane na okupu. Zarad svih nas koji živimo ovu muziku, što duže – to bolje. Deset godina od zvaničnog nastanka, VC je odavno arhivirao epizode uigravanja i oni su sad ozbiljna priča – lirički, muzički, na sceni…a i iza nje. Spremite se da se naježite već sa prvim rifom njihovog nastupa te subotnje večeri. 

B L А N K Ф I L E od prošlogodišnjeg LCTD festivala beleži svoje “zlatne dane”. Iza njih su tone izazova koje je bend morao da prenebregne da bi došao tu gde sad, temeljito, stoji – kao jedan od nosilaca melodičnog hardkora ove regije. Uz singl Needle. Marks. South. kojim su utrli put u nove pesme i ne slučajno odabran “WE ARE” naziv novog EP-a, kroz nov materijal bend donosi upravo ono po čemu su postali prepoznatljivi: izlive emocija i nepresušne energije, hardkor strofe, sirove brejkdaune i melodik-pank refrene…a uvek je tu i po neki, samo njima svojstven, momenat. Ko nije bio na poslednjih par živih nastupa, sigurno je da će nakon ovog znati o čemu pričamo.

Da koncert dobije dodatni značaj u svetlu promocija novina na sceni tu su i specijalni gosti.

SIDES, bend koji se sastoji od momaka koji su većini poznatiji kao članovi bivšeg End Of The Hunt. Sada, u za nijansu drugačijoj postavi, bend ima ambiciju da puca na veliko kroz nešto moderniji ali njima svojstven izraz djent žanra. Singl “Essence” koji su izbacili pred kraj 2015. najavio je tu ambiciju, a premijerni video za pesmu “Voices” ju nam je zakucao u facu! Možda je Australija daleko, ali Northlane u Beogradu ima svoju “rodbinu”.

The Endlessfall pripadaju sledećoj generaciji bendova, „onih koji dolaze“ i možda su najprijatnije iznenađenje večeri. Baš ono što je potrebno da se “ratni redovi” malo osveže – mlada krv, uzavrela da ispumpa poslednji atom snage u borbi za ovu (našu) priču. Ko nije do sad čuo bend, jedna informacija – pre dva meseca su razvalili na Belgrade Bleed To Death, tako da, nisu ni oni slučajno ovde…I iz sveg srca se nadamo se da će ostati još dugo tu.

Da ovo veče bude u svemu posebno pobrinuće se svi učesnici ovog partija, pa se najavljuje niz akcija, kako pre, tako i na samom koncertu. Prva, možda i najznačajnija u nizu je ta da je za koncert obezbeđen atraktivan vikend termin, sjajan prostor malog kluba Doma omladine i još bitnije – besplatan ulaz! Uz svesrdnu podršku beogradskog Doma omladine, MTA udruženja i Monster ekipe, sigurno je da ovo neće biti i poslednje iznenađenje za sve koji odluče da podrže ovu priču i veče kome se sprema epitet “neponovljivog”.

Zato, pomno pratite sva uputstva za pripreme za ovaj događaj na stranici:

https://www.facebook.com/events/462777450579928/

..i to veče budite deo ove priče koja je odavno postala naš život. Posle 5. marta, možda “ukrade” i veći deo vašeg.

Komentari