Koncert: VATRA

Organizacija: Music Star
Ulaznice po ceni od 800 RSD se mogu nabaviti na blagajni Doma omladine Beograda i svim prodajnim mestima Eventima!

Trenutno najpopularnija rok  atrakcija u Hrvatskoj, grupa “Vatra” održaće prvi samostalni koncert u Beogradu. Vatra će nastupiti 25. maja u Domu omladine Beograda u sali Amerikana. Momci iz ovog sastava koji ne silazi sa top lista regiona, izjavljuju da jedva čekaju koncert i obećavaju da neće izneveriti publiku u Beogradu!

Svoj prvi CD objavili su 1999. godine pod nazivom Između nas. Ovim albumom bili su nominovani na novinarskoj rok nagradi “Crni mačak” 2000. godine u kategoriji za „Nadu godine“. Godine 2002. su potpisali ugovor s diskografskom kućom Dallas Records, i iste godine objavili album Anđeo s greškom. Peti studijski album Sputnik objavljuju 2008. godine.

Krajem 2009. Vatra je proglašena za rok bend godine od strane Fender korporacije.

Šesti studijski album Ima li budnih objavljen je 2011. Najavljen je singlovima ”Tremolo” u saradnji sa Damirom Urbanom, ”Ima li budnih” feat. Ljubica Gurdulić, nakon čega slede singlovi: ”Plima adrenalina“, “Vojska od terakote”, “Oproštaj” i “Limunova kora”‘.

Album su predstavili na velikom koncertu u zagrebačkoj Tvornici kulture, nakon čega su nastavili s koncertnom promocijom u hrvatskoj i regiji.

Vatra je 2012. godine na diskografskoj nagradi Porinu nominovana u tri kategorije: Hit godine (”Tremolo”), Rok album godine i Najbolja vokalna saradnja (”Tremolo” feat. Damir Urban)

Godine 2014. na Porin-u Vatra za  EP “VT” osvaja nagadu u kategoriji „Najbolji alternativni album“, te biva nominovana za prestižnu MTV nagradu “Best Adria Act”.
Iste godine Vatra koncertnom turnejom proslavlja 15. godišnjicu benda, a turneja kulminira rasprodatim zagrebačkim koncertom u klubu Tvornica kulture, a zatim ulaze u studio kako bi snimili sedmi po redu studijski album, a najavljuju ga sa dva singla “Tango” i “Saturn”.
„Tango“ ubrzo zauzima prva mesta nacionalnih i regionalnih Top lista. U Hrvatskoj postaje najemitovaniji domaći singl sa 26 nedelja provedenih na prvom mestu HR TOP 40.

Godine 2015. Vatra je nominovana u pet kategorija na diskografskoj nagradi Porin, Ivan Dečak postaje jedan od mentora u televizijskom muzičkom šou The Voice, a 2016. održali su akustični koncert u prepunom Lisinskom i „električni“  u Domu sportova.

Godine 2017. proslavljaju 18 godina rada i postojanja koncertima u zagrebačkoj Tvornici kulture i po prvi put u karijeri u dva dana održavaju dva različita koncerta s različitim repertoarom. Ove godine, 2018, objavljuju duet sa Masimom Savićem,  “Nama se nikud ne žuri”, koji osvaja prva mesta svih top lista.

Komentari