Koncert: VASIL HADŽIMANOV BAND

Metropolis Music s ponosom predstavlja prvo vinil izdanje Vasil Hadžimanov Benda, „Alive-The Essential“!
Album „Alive“ proglašen je za jedno od najboljih izdanja u 2016.  godini od strane prestižnog američkog magazina „DownBeat“!
Cena ulaznice: 800 dinara. Uz svaku kupljenu ulaznicu ostvaruje se 25% popusta prilikom kupovine ploče u Muzičkoj kući Metropolis (Makedonska 21, Beograd).

Vasil Hadžimanov Bend ove godine slavi 20 godina postojanja i rada na muzičkoj sceni. Do sada su objavili 6 albuma koji su osvojili brojne nagrade, dok je njihova muzika proglašena za umetnička dela od visokog nacionalnog i kulturnog značaja za Srbiju.

„ALIVE-The Essential“ album na vinilu sadrži pažljivo birane i najslušanije numere po listama radio stanica iz čitavog sveta, a sa istoimenog CD izdanja. Kompozicije su autorske i potpisuju ih Vasil Hadžimanov, Branko Trijić i Miroslav Tovirac, dok su neke i zajedničko autorsko delo celog benda. Muzički producenti ovog izdanja bili su Alen Hadži-Stefanov iz Makedonije i Mark Wingfield iz Sjedinjenih Država. U javnosti se pojavio pod etiketom američke izdavačke kuće MooNjune Records, a kao licencno CD i vinil izdanje, pod etiketom „Metropolis Music Jazz“, muzičke kuće Metropolis Music iz Beograda.

Ovaj album uspeo je da osvoji i publiku i muzičke kritičare na međunarodnom nivou, te već do sada broji više od 40 objavljenih recenzija, među kojima su i engleski The Guardian i čuveni američki muzički magazin DownBeat, koji ga je ove godine čak uvrstio i na listu najboljih albuma 2016. godine.

Za Vasil Hadžimanov Bend ovo je prvo izdanje na vinilu, a takođe, u novijoj istoriji, i za muzičku kuću Metropolis Music.

Više o albumu, bendu i recenzijama možete pronaći na oficijalnoj strani Vasil Hadžimanov Benda www.vhband.com

 

Komentari