Koncert: U PODNE ZA DECU

Program “U podne za decu” osmišljen je kao jedinstvena prilika u Srbiji da se klasična muzika približi najmlađima – od 0 pa do nekoliko stotina meseci. Koncerti, koji su za sada planirani jednom mesečno nose slogan Od dece za decu: učesnici su polaznici MŠ ‘’Mokranjac’’, dok ih prate polaznici dramskog studija glumice Anje Popović, Creative Potential – Talenat. Ulaz je slobodan, uz donaciju visine po želji udruženju ‘’Zvončica’’ (pri Institutu za majku i dete) za pomoć deci oboleloj od malignih bolesti. “U podne za decu” organizuju MŠ Mokranjac, Dom omladine Beograda i Motiv Art, a na koncertu 26. januara, najmlađi će biti u prilici da slušaju dela domaćih kompozitora – Radića, Jenka, Grgina

Naši junaci, Sava, Jelena i Marija našli su se u pogrešnoj predstavi i uz pomoć različitih kompozicija pokušavaju da se vrate u svoju predstavu, gde treba da oslobode Vilu i sačekaju Srećan Kraj.

U okviru januarskog koncerta, u holu velike sale Doma omladine biće izloženi radovi mlade umetnice Mirjane Nikolić. Mirjana je rođena 1986. godine u Pančevu, završila studije dizajna, a potom i specijalističke studije na Višoj školi strukovnih studija ’’Beogradskoj politehnici’’. Član je likovnog udruženja ’’Centar’’ iz Jagodine i jedna od dobitnica FB konkursa u sklopu ovogodišnje ’’Misije Beograd’’ Doma omladine.

  

 

Zahvalnice za donaciju udruženju ”Zvončica” pomoću kojih će se ulaziti na januarski koncert biće dostupne od srede 23.01. od 12 do 20h u glavnom holu Doma omladine, a na dan koncerta, 26.1. od 10 časova. Ako ste uplatili novac preko računa, sa sobom ponesite primerak uplatnice! Vidimo se!


Informacije i rezervacije na +38163 74 098 12
e-mail adresa: upodnezadecubg@gmail.com

PROGRAM

D. Jenko: Gde si dušo, gde si rano
Milica Mitić, sopran 2.OMŠ
klavirska saradnja: Dragoš Holclajtner, prof.
klasa: Valentina Taškova, prof.

D. Radić: Sonatina, 3 i 4 stav
Katarina Bronja, flauta, 4.SMŠ
klavirska saradnja: Mirjana Vujović, prof.
klasa: Marija Nikolić-Stojanović, prof.

D.Jenko: Zujte strune
Sonja Pana, sopran 4. SMŠ
Marta Đorović, violin, 2.SMŠ
Ivan Bašić, klavir, 4.SMŠ
klasa: Ana Simonuti, prof.

Z.Vauda: Dve slike za klavir četvororučno
Olga Radović, klavir, 4.SMŠ
Ivan Bašić, klavir, 4.SMŠ
klasa: Ana Simonuti, prof.

Nišnu se zvezda niz vedro nebo
Pesma zabeležena u selu Vinarice (okolina Leskovica)
Milica Marić, 4. SMŠ
klasa: Branko Tadić, prof.

Igraju: Sava Dujović, Jelena Ivatić, Marija Đurić i Anja Malović.

 


Komentari