Koncert: TUXEDOMOON

Organizacija: Odličan hrčak & DOB // Ulaznice se prodaju u kafeu Šikarica (Skadarska 22), prodavnici ploča Pinball Wizard Records (TC Eurocentar, Makedonska 30) i na svim Eventim prodajnim mestima po ceni od 1.600 dinara (od 15. oktobra do 2. novembra), odnosno 1.800 dinara na dan koncerta.
Preko Berlina, Bremena, Ljubljane i Zagreba, post-punk atrakcija Tuxedomoon u okviru jesenje turneje stiže i u Beograd!

 

Ni posle 14 objavljenih albuma i 33 godine postojanja Tuxedomoon ne prestaju da eksperimentišu, da istražuju nove vidove kreiranja i prezentovanja svojih muzičkih ideja.
Svojevremeno su važili za simbol elektro-punka, za bend čije su kompozicije bile neizbežne u mračnim klubovima širom planete, a danas su simbol popularne kulture.

Tuxedomoon su pokret, inspiracija za muzičare najoprečnijih žanrova, uvek jedinstveni i drugačiji. Ni jedan od osnivača benda, Blaine L. Reininger, svoju muziku ne može da opiše jednostavno, već kao ,,art hoptrip waveminimalist romanticalternative voodoorobot chainfishmusic”, što je teško prevesti nabilo koji jezik. A šta Tuxedomoon predstavlja danas, više od tri decenije postojanja, beogradska publika će otkriti na koncertu 3. novembra u Domu omladine Beograda.

“Izuzetno nam je drago što ponovo dolazimo u Beograd jer je publika sjajna! Od našeg prvog nastupa sa DJ Hell-om 2000. godine stekli smo dosta prijatelja kojima nam je uvek zadovoljstvo da se vratimo”, poručuju pred beogradski koncert članovi grupe Tuxedomoon.

 

 

Komentari