Koncert: STUTTGART ONLINE & KRIŠKE

Koncertni serijal: NOVA SCENA
Cena ulaznice: 400 dinara.

 

STUTTGART ONLINE
Grupa Stuttgart Online postoji od 2006. godine, a web magazin Popboks ih proglašava najboljim debitantima 2007. godine.
Prvi album, Radost svakom domaćinstvu snimaju tokom 2009. u beogradskom studiju Digimedia sa producentom Borisom Mladenovićem i objavljuju iste godine za izdavačku kuću Odličan hrčak.
U međuvremenu grupa je održala veliki broj nastupa u Srbiji i regionu, a njihovi singlovi su se više puta nalazili na relevantnim domaćim radio i TV listama.

Prava stvar je ime novog, drugog po redu albuma koji je snimljen tokom 2011. godine i ovog puta u studiju Digimedia, sa producentom Borisom Mladenovićem. Album sadrži 11 novih pesama i predstavlja, po rečima autora, punokrvnu rokenrol ploču sa velikim brojem budućih hitova.

Izuzetan doprinos u izradi oba albuma nesebično su dali članovi beogradskih grupa Repetitor, Multietnička atrakcija, Nežni Dalibor, Veliki prezir, Kriške, Grupa kao takva i Straight Mickey and the boys.

Stuttgart Online su: Bojan Slačala (bas i glas) i Marko Barišić (bubnjevi i glas).

KRIŠKE
Bend Kriške nastao je 2009. godine. Dragan Jovanović, Milan Bukejlović i Damjan Babić svirali su zajednu u alternativnom rok bendu Zemlja broj 9 u njegovoj poslednjoj fazi od 2007. do 2008. Posle raspada Zemlje broj 9 Milan, Dragan i Damjan nastavili su sa radom i ubrzo primili novog člana, a to je bio pevač Oliver Svilan. Oliver je značajno doprineo novom načinu sviranja i stvaranja. Bend je, po rečima članova, postao otvoreniji i komunikativniji. Imali su značajnu prijateljsku podršku od „Repetitora“ i „Štutgart Online“, koji su ih pozivali na svoja gostovanja u regionu. Kriške kažu: “Za ove dve godina održali smo dovoljno koncerata da bismo formirali ono što smemo da zovemo našom posebnošću. Mi nismo komentatori političkih i društvenih događaja. Važnija nam je muzička forma od takozvanih poruka. Od sada već uveliko snimljenog materijala u studiju Kramasonik iz Zagreba,  Kriške objavljuju album u izdanju Odličnog Hrčka.” 

 

 

 

 

 

 

Komentari