Koncert: STRAY DOGG

Koncertni serijal: NOVA SCENA
Specijalni gost grupa Felon iz Zagreba

Ulaznice su u pretprodaji na Blagajni DOB, po ceni od 250 din. Na dan koncerta cena 400 din.
Oba benda predvode dva izuzetna mlada kantautora – Dušan Strajnić i Denis Katanec, sa svojim autentičnim i različitim viđenjima punokrvnog rock zvuka u kome se uzbudljivo mešaju americana, indie rock, melanholični folk…

Sa kantautorom Dušanom Strajnićem, ispred Chinawoman i Scout Niblett, u aprilu 2011. godine svirale su Ana (violina, prateći vokali) i Jelena (klavir), diplomci Muzicke akademije u Beogradu, a ubrzo im se pridružuje i gitarista Marko Ignjatović, što je označilo nastanak benda Stray Dogg. Album “Almost” izlazi krajem maja te godine, a par meseci kasnije i prvi istoimeni singl koji zauzima prvo mesto godišnje liste singlova za 2011. godinu na sajtu Popboks.

Nedavno se pojavio i novi spot, za pesmu “Smile”, a sledećeg meseca bend kreće na malu regionalnu turneju. Stray Dogg neprestano razvija svoj zvuk baziran na melanhičnoj americani, ove godine se sprema za izdavanje drugog albuma.

 

 

Felon je bend iz Zagreba čija je glavna autorska snaga kantautor Denis Katanec. Njihova se muzika može opisati kao mešavina americane, pop-folka i indie rocka s tekstovima na hrvatskom jeziku. Članovi benda su: Denis Katanec, Ivan Ščapec, Tena Rak i Dražen Hižak. U prvoj godini postojanja (2011) održali su preko 30 nastupa u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Crnoj Gori, među kojima se izdvajaju klubovi A3, BIGZ, Močvara, Orlando, Rockmark, Sax!, Spunk i Škofja Loka. Iza sebe imaju “August EP” (2010.) i album “Jasno, nečujno, a suviše glasno” koji je u martu 2011. u fizičkom obliku objavljen za etiketu Slušaj najglasnije!, a kao online izdanje za etiketu SILOS web magazine Popboks, gde se može besplatno preuzeti (www.popboks.com/silos).

U toku su pripreme za snimanje drugog, punokrvno bendovskog albuma koji će takođe biti objavljen za Silos. Priznanja u 2011. godini: 2. mesto na Šumadijskom demo festu u Kragujevcu; 1. mesto za najbolje srpsko izdanje prema makedonskom portalu Plagij.at u 2011; 1. mjesto za najbolji domaći demo bend (Terapija – Glas naroda 2011); 2. mesto za najbolji domaći spot (Terapija – Glas naroda 2011).

 

Komentari