Koncert: SREČNA MLADINA

Koreni Srečne mladine datiraju još iz davne 1993. godine, kad je grupa mladih entuzijasta muzičara, pozajmivši naslov pesme slovenskog punk benda Niet, osnovala Srečnu mladinu. Od 1993. kroz bend je prošlo mnogo članova, naročito u njegovim začecima. Bend je sarađivao s mnogim slovenskim, ali i stranim umetnicima raznih profila; muzičarima, grafičkim dizajnerima, režiserima i drugima. Unazad nekoliko godina Srečna mladina može se pohvaliti muzičkim nagradama te izuzetno pozitivno ocenjenim recenzijama albuma od strane struke.
Predgrupa: Retro Kult. Cena ulaznice: 400 dinara.

Srečna mladina izdala je šest albuma dok su trenutno u toku snimanja njihovog sedmog studijskog albuma »Navajeni na šok« (»Naviknuti na šok«), a koji bi svetlo dana trebalo da ugleda krajem februara. Reč je o soundtracku za istoimenu pozorišnu predstavu koja se od kraja 2012. prikazuje u ŠODR teatru u Ljubljani, a u kojoj bend doprinosi muzičkom podlogom uživo.

Kao što se već da naslutiti, bend svoju inspiraciju pronalazi u svirkama uživo, a klupska scena postaje mesto gde dolazi do eksplozije zvuka. U sklopu promocije njihovog poslednjeg aktuelnog albuma »…Pa srečno v prihodnosti!« odradili su 30-ak koncerata, između ostalog u Mađarskoj te Slovačkoj, ali i zemljama bivše države.

Srečna mladina su:
Peter Dekleva – gitara, vokal
Vladimir Mihajlović – gitara, vokal
Andrej Zavašnik – bubnjevi
Gašper Gantar – bas gitara, vokal

Službene stranice:
www.srecnamladina.si
www.myspace.com/srecnamladina
www.youtube.com/bobersm
srecnamladina.bandcamp.com

 

  

 

Retro Kult je uigrana hard rock grupa iz Slovenije, koja u klasičnoj petočlanoj postavi (23 – 25 godina) ima iskustva sa klupskim i festivalskim nastupima.
Repertoar se sastoji uglavno iz autorske muzike i nekoliko covera bendova kao što su Led Zeppelin, Guns n` Roses, Skid Row, Lynyrd Skynyrd
Trenutno je usred priprema za snimanje prvog albuma i evropske turneje.

Grupa bez obzira na trendove u modernoj muzičkoj industriji i dalje veruje u reči “bend” i “rock n` roll” i u to što su nekada značile…
…”When all is one and one is all, to be a rock and not to roll.” Led Zeppelin

BAND RETRO KULT:
Anže Čuk- Anži (vokal)
Miha Zupanič- Zupi (gitara)
Blaž Dežman- Deži (gitara)
Janez Gregorič- Jonny (bas gitara)
Boštjan Kotar Jakopec- Božo (bubnjevi)

 

Komentari