Koncert: ŠINOBUSI

Posle velikog koncerta koji je održan 12.10.2013. u SKC Fabrika u Novom Sadu Šinobusi najavljuju turneju: 10 godina na šinama! Prvi deo turneje će trajati do Nove godine i obuhvatiće gradove u Vojvodini i Beograd. Na svim koncertima biće odsvirane pesme sa svih dosadašnjih albuma benda kao i nove pesme sa albuma “Nebo od skaja” koji uskoro treba da bude objavljen.

“Raduje nas što ćemo ponovo svirati u klubovima. Manji koncertni prostori imaju opušteniju atmosferu i neposredan kontakt sa publikom. Izuzetak je koncert koji će se održati 22.11. na Džez&Bluz festivalu u Kikindi gde ćemo svirati u pozorišnoj sali. Po prvi put ćemo nastupiti i u Klubu doma omladine Beograda u subotu 16.11.2013., a prvi deo turneje završavamo na domaćem terenu, u Fokstrotu u Novom Sadu.”

Kraća biografija:

Šinobusi su muzička grupa osnovana krajem 2001. godine u Novom Sadu. Kreću se po šinama rok, bluz i pop muzike. Tekstovi su većinom na srpskom jeziku i često su poetski obojeni. Od sredine 2005.godine, od kada bend počinje intenzivnije nastupati, Šinobusi su održali preko 300 nastupa u klubovima i na festivalima u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Bugarskoj. U toku 2013. godine biće objavljen novi album pod nazivom “Nebo od skaja”, a bend će proslaviti desetogodišnjicu rada.

Komentari