Koncert: SHORTPARIS Концерт: SHORTPARIS

Organizatori su objavili novi datum koncerta benda Shortparis! Ovaj ekstravagantni avangardni pop bend iz Sankt Peterburga, kreira svoju jedinstvenu muzičku estetiku kroz istraživanje i kombinovanje dark elektronike, dens ritmova, post-panka, eksperimentalne nojz muzike, pa čak i akustičnih šansona

Nakon što su već osvojili titulu “najboljeg živog nastupa u Rusiji”, članovi benda nastavljaju na grade inostranu karijeru gde su prepoznatljivi po teatralnim i zapanjujućim nastupima koji su bliski praksi preformansa u savremenoj umetnosti.

Shortparis je erotski ritualni karneval, izopačena bajka koju su stvorili muzičari, a izlazi iz okvira muzike. Nikolaj Komjagin, vokalista, je takođe i filmski glumac. Kratkometražni film “Complex Subject” u kom Nikolaj igra glavnu ulogu osvojio je nagradu na Kanskom filmskom festivalu 2019. godine.


Tokom karijere bend je izdao 3 EP-ja, 4 albuma; nastupali su kao predgrupa za The Kooks, Lebanon Hanover, Inca Babies, alt-J i Easter; učestvovali su na internacionalnim muzičkim festivalima kao što su Tallinn Music Week, Le Guess Who?, Pop Kulture Festival itd.; osvojili su mnoge nagrade kod kuće i u inostranstvu — spot za pesmu “Scary” je osvojio treće mesto u nominiciji za najbolju režiju na Berlin Music Video Awards-u (2019).

Komentari