Koncert: Pips, Chips & Videoclips

Organizacija: LONG PLAY i Dom omladine Beograda

Kultni zagrebački alternativni sastav Pips, Chips & Videoclips nedavno objavljeni živi DVD “2×2” promovisaće u Srbiji 24. februara koncertom u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

“Dođite u DOB naprosto zato jer ćete, uvjeren sam, vidjeti najbolji bend za koji ne znate. Iz osobnog iskustva znam koliko mi je teško pronaći nešto što valja, a još nisam za to čuo. Zna ta potraga biti pravi pakao. Zato, dođite, u našem slučaju zajeb nije varijanta”, poručuje frontmen Dubravko Ivaniš, poznat kao Astronaut Daddy.

Pips će prirediti u DOB-u svirku samo za pozvane novinare i prijatelje benda, kao i za određen broj fanova koji će moći da prisustvuje ovom posebnom koncertnom događaju jer će se u pretprodaji od četvrtka 2. februara naći ograničen kontigent ulaznica po ceni od 500 dinara na blagajni DOB-a, kao i preko mreža Card Service i Eventim.

PC&VC su do sada u Srbiji nastupali pre neku godinu u Novom Sadu na festivalu Exit, kao i u Beogradu najpre samostalno u “Amerikani” DOB-a, zatim u istoj dvorani prošle godine u okviru Long Night festivala i potom letos na Beer Festu.

Status jednog od najcenjenijih alternativnih sastava Hrvatske PC&VC potvrdili su u novembru izdavanjem hvaljenog DVD-ija i usb stika “2×2”, koji sa dva koncerta održana prošlog marta u matičnom Zagrebu donosi snimke Pips klasika poput “Guma na kotačima”, “Trenera morskih pasa”, “Porculana”, “Poštara lakog sna”… (Živi CD “Poštar zvoni 2×2” sa izborom od samo deset pesama prethodio je jesenas izlasku DVD-ija i usb stika “2×2”).

“‘2×2’ pokazuje kakvu zabavu nose koncerti Pipsa… Vrhunski ton i slika sa zanimljivim sekvencama gdje se najbolje dočarava urnebes hitova koje bend predstavlja dokazuje da je DVD “2×2” pravo
kolekcionarsko ostvarenje koje će navući svakog gledatelja da i sam doživi jednoglasno pjevanje cijelog prostora s pjevačem na stageu” – www.muzika.hr.

“Oni očito puno vježbaju i rade na sebi, a i na ovom, uverljivom DVD-u uživo jasno se čuje da su jedan od rijetkih hrvatskih bendova čiji članovi prate i osluškuju što se događa u svjetskoj glazbi i koji zadnji album nisu kupili u proljeće 1989. godine” – www.jutarnji.hr.

“Presjek karijere, od ‘Guma na kotačima’, preko ‘Malene’, ‘Supermame’, ‘Boga’ pa do ‘Zdenke’ s posljednjeg albuma. Svirka fenomenalna – Pipsi nakon čestih promjena postava sada su se izgleda konačno ‘pronašli'” – www.zlihadzo.com.


 

Komentari