Koncert: OMNIBUPRA

Svetski dan muzike 21. jun obeležavamo besplatnim koncertom grupe Omnibupra iz Beograda, jednim nesvakidašnjim umetničkim dešavanjem! Kao pioniri i šampioni besplatnih muzičkih dešavanja u gradu, Svetski dan muzike smo shvatilio kao priliku da ponudimo nešto potpuno neočekivano našim sugrađanima. Omnibupra je ambijentalni, apstraktni muzički trio iz Beograda koji nastoji da svoju muziku sjedini sa ambijentom koji ga okružuje, sa težnjom da u skladu sa prostorom i u skladu sa atmosferom dela.

Postoji od 2012 kao trio koji se sastoji iz klavijatura, native instruments mašine, perkusija i semplova. Njihov koncept podrazumeva jedan jako važan segment „gostujući instrumenti“: nema ograničenja na sredstva koja se koriste da bi se izrazio njihov zvuk, pa se, po želji i potrebi, uvode i neki novi instrumenti, a to su do sada bili truba, violina, usna harmonika, turski nej, perkusije, vokal i bilo šta nađeno.

Muzika je prostor koji zahteva ispunjenje, puninu, da se melodije neprimetno šunjaju, kao što se oblaci neprimetno kreću po nebu, i kao što sunce neprestano izlazi i zalazi, tako se i melodije ponavljaju, kružeći u repeticiji.
 
Svetski dan muzike kao prilika da drugačije čujemo muziku!

https://soundcloud.com/omnibupra

 

 

Komentari