KONCERT: NIKOLA STAJIĆ

Nakon pet godina, domaća publika ponovo ima priliku da čuje mladog gitaristu Nikolu Stajića u Beogradu. Koncert u Domu omladine ujedno je i priprema svetske turneje kao i najava novog studijskog albuma koji će biti izdat do kraja ove godine.

Ulaznice su besplatne i mogu se podići na blagajni Doma omladine od 14. oktobra.

Inspirisan džez harmonijom, improvizacijom, neparnim ritmovima i perkusivnim sviranjem akustične gitare, Nikola Stajić nam svojim jedinstvenim muzičkim stilom i gitarom dočarava čitav bend. Nikolin repertoar za solo gitaru sastoji se od autorske muzike, poznatih gitarskih kompozicija i obrada poznatih standarda. 

 

Nikola je nedavno diplomirao na čuvenom Berkli koledžu za muziku u Bostonu, gde je imao prilike da saradjuje i uči od najboljih svetskih muzičara, kao što su: Mick Goodrick, Danilo Perez, Victor Wooten, John Knowles, Tim Miller, Tom Stein, Kim Perlak, Larry Baione, i mnogi drugi. Na domaćoj sceni Nikola je imao prilike da nastupi sa Big Bendom RTS-a, Vasilom Hadzimanovim, Markom Đorđevićem, Dadom Topićem, a u decembru 2016. godine nastupao je sa Amirom Medunjanin i Bojanom Zulfikarpašićem u Sava Centru.

 

U svetu gitare postao je čuven odnos našeg mladog gitariste i njegovog dugogodišnjeg mentora Tommy Emmnuela, kao i to da je Tomijeva prva ručno pravljena gitara sada u Nikolinim rukama. Naša publika će imati jedinstvenu priliku da čuje baš tu gitaru, napravljenu od strane legendarne australijske firme Maton, modela TE (Tommy Emmanuel), a serijski broj gitare je 001. Nikola i Tomi će uskoro ukrstiti gitare i krenuti zajedno na turneju po Americi, gde će Nikola predstaviti svoj novi album.

 

Bitno je napomenuti da je Tommy Emmanuel podržao Nikolino školovanje u Americi nagradivši ga predsedničkom stipendijom za koledž. Nakon prve godine osnovnih studija, Nikola postaje stipendista Delta Fondacije, zahvaljujući kojoj je diplomirao.

www.nikolastajic.com

 

Komentari