Koncert: NEŽNI DALIBOR

Gosti: bend IVICA, Pančevo
Cena ulaznice: 400 din u pretprodaji, 600 dina na dan koncerta.

Koncertna agencija Rock Svirke s ponosom predstavlja koncert i promociju novog spota jednog od najboljih domaćih i regionalnih indi/rok bendova – Nežni Dalibor, kojima najavljuju 4. studijski album.  Bend  je objavio krajem prošle godine spot za novi singl “U slojevima”, kojim najavljuje predstojeći, istoimeni album, čije se objavljivanje očekuje krajem proleća.

Nova, uzbudljiva pesma Nežnog Dalibora je melanholična introspektivna opservacija, koja na širem planu predstavlja suptilnu kritiku cele jedne generacije, a na prvom mestu je još jedan dokaz da je Ivica Marković, u ovom trenutku, jedan od najznačajnijih rok autora na muzičkoj sceni u Srbiji i regionu.

“Ne mogu tačno da se setim tog trenutka kad je pesma nastala, ali nekako je odjednom bila tu, i znam da nam je odmah bila jako važna, i da je sve vreme bila centar gravitacije novog materijala – ne toliko muzički, koliko ideološki. Nismo baš odmah bili sigurni da će biti i prvi singl, više je bila kao neki naš interni manifest, statut našeg “udruženja smrknutih lica”. I to je bio onaj osećaj kad kreneš, kao u šali, da praviš nešto, ali onda ispadne ozbiljno, jer u stvari i kad se šališ, nekad to više ne zvuči kao šala. Ali dobar je osećaj!”, opisuje nastanak pesme “U slojevima” Ivica Marković, i dodaje: “Onda smo shvatili da je najpoštenije da izađemo prvo baš sa tom pesmom od novog materijala. Interesantno je bilo i zapažanje našeg producenta Caspara Wijnberga, koji nije razumeo skoro ništa od teksta, ali je osetio našu energiju tokom snimanja te pesme i u jednom trenutku samo rekao: “This is the single, what?”. Što se tiče novog albuma, ako do proleća ne snimimo još neku pesmu, na njemu će se naći 7 pesama. Neke od njih smo već svirali na koncertima, tako su odabrane za album – u susretu sa publikom se najbolje oseti koliko su pesme dobre. Koncerti, najpre Beograd i Zagreb, a potom dalje, ali ne pre februara, ne žurimo nigde, svet je već propao, tako da nema veze”, kaže Ivica Marković.

Album “U slojevima” je snimljen u Studiju P3 u Beogradu, a produkciju potpisuje Caspar Wijnberg (ex-The Saints). Mastering albuma je urađen u Da Goose Music studiju u Amsterdamu. Pesma “U slojevima” dostupna je za besplatno preuzimanje sa BandCamp stranice benda:http://neznidalibor.bandcamp.com

Nežni Dalibor iza sebe ima tri studijska albuma: “Sredstva i veštine” (2008), “Normalan život” (2011) i “Nežni Dalibor” (2013). Bend je diskografski debitovao sa singlom “Značajan događaj” na kompilaciji “Jutro će promeniti sve?” (2007) u sastavu Ivica Marković (gitara i vokal), Branimir Bogdanović (bubanj) i Ljubomir Vučković (bas i vokal). Održali su veliki broj koncerata širom regiona uključujući sve značajnije festivale kao što su EXIT, Terraneo, Taxirat… ali i dalje u Evropi, od čega se izdvajaju nastupi na festivalu Glimps u Belgiji 2012. godine i Waves festivalu u Beču 2013. Krajem 2011. godine bendu se na sintisajzeru i specijalnim efektima pridružio Davor Sopić, a krajem 2012. godine dobili su i novog bubnjara, Dragana Jovanovića Gagija.

Nežni Dalibor online:
Website: http://www.neznidalibor.com/
BandCamp: http://neznidalibor.bandcamp.com
Facebook: www.facebook.com/nezni.dalibor

Ivica je nežni bend iz Pančeva. EP „Vodi me na more” su snimali na pozorišnoj sceni. Izdali su ga u avgustu prošle godine. Album „Lepe reči su za ružne dane” su snimili u jednoj sobi 3x2 metra. Singl „Moram biti bolji” u pravom pravcatom studiju. A sve su pesme sobne.
“Aleksandra i ja sad sviramo sve te pesme zajedno. Ona električnu, ja akustičnu gitaru. Ona je arhitekta, ja (i dalje) student književnosti (diplomiraću u junu).
Ako volite indie/acoustic/singer-songwriter/dreamy muziku, dođite da se čujemo. Sviraćemo sve u šta smo zaljubljeni”, prenosi Ivica.

BandCamp: https://ivica.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/ivicaofficial

Komentari