Koncert: Nevreme

Autorski Hard’n’Heavy sastav “Nevreme”, nastao je jula 2009.godine u Kuršumliji, gradu na jugu Srbije. Sa željom i potrebom da ostvare svoje dečačke snove o velikom bendu i bogatoj karijeri, uz mnogo truda, svoje emocije pretočili su u melodije i tekstove svojih autorskih pesama jer je bend kao takav i stvoren. Sastav koji su tada činili pevač i gitarista Dušan Vasiljević Tesla, solo gitarista Andrija Vlajić, basista Stanko Milojković Keni i bubnjar Dušan Pavlović, imao je nekolicinu nastupa u svom gradu i u tom ‘Nevremenu’ stvorio pesme: Peščani sat, Koferi, Javi se, Nevreme i Noć.

Kao takav, traje skoro godinu dana kada bend, avgusta 2010. godine napušta bubnjar Dušan Pavlović. Na jednom od tih nastupa, gost bubnjar bio je Milan Veličković (Beograd) koji januara 2011. godine prihvata punu odgovornost i rizik pozicije stalnog člana. Mladi kosijaner iz Železnika, pored svog izuzetnog umeća na bubnjevima, entuzijazmom i smislom za humor koji su svakako bitni za razvoj i trajanje benda, donosi osveženje u daljim autorskim poduhvatima.

U tom sastavu, bend sredjuje aranžmane već pomenutih pesama i stvara četiri nove: Stari cvet, Slomljen, Kada sama ostaneš i Deset reči .

Nakon sviračkog predstavljanja na mnogim koncertima i svirkama, u avgustu 2011.godine, Nevreme ulazi u studio i snima svoj prvi album “Peščani sat” – studio “Paradox” Smederevo.
Na leto 2012.god. album je objavljen pod etiketom muzičke kuće “One Records” – Beograd i snimljen je spot za pesmu “Slomljen” – snimali “Time Machine Music“- Beograd.
Početkom 2013.god. basista Stanko Milojković Keni, uz sav blagoslov i bratsku podršku benda napušta Nevreme zbog privatnih obaveza, ličnog usavršavanja i obrazovanja.
Na njegovo mesto, kao pomoć na koncertima ali ne i autorskim radom dolazi basista Aleksandar Agatonović Aga (ex Twisted Tales) koji se tu zadržava narednih godinu dana nakon čega odlazi iz benda kao naš dobar prijatelj rešen da mesto oslobodi čoveku koji će biti spreman da se u potpunosti preda bendu.

Početkom 2014.godine, na mesto odgovornog i predanog svemu onom što Nevreme jeste, dolazi basista Borko Milanović.

Od tada pa do današnjeg dana “Nevreme” se svojim koncertima predstavilo na festivalima širom Srbije: Kuršumlija, Prokuplje – “Rok Preobraženje” 2011, 2012, 2014, Užice – “Park Fest” 2012, 2013,  Beograd – “Fish fest” 2013, Klub “Danguba”, Klub “Lavirint”, Blace – “Dani Šljiva” 2012, Kosovska Mitrovica – Klub “Krim”, “Green fest” 2014., Lazarevac – Klub “Smak”, Niš “Metal Maraton” 2013. i vredno radi na drugom albumu i organizovanju novih nastupa.


Dušan Vasiljević Tesla
– Vokal i gitarista
Andrija Vlajić – Solo gitarista
Milan Veličković – Bubnjevi
Borko Milanović – Bas gitara

“Sve u svoje vreme… I Nevreme”!

Komentari