Koncert: NESALOMIVI

Nesalomive je osnovao gitarista i pevač Aleksandar Đukić (ex “TV Moroni”) septembra 1986. godine. Pored njega prvu postavu su činili basista Bojan Vulin (ex “Komandosi”) i bubnjar Relja Mirković (ex ). Na predlog beogradskog Radija “Ritam Srca“ 1987. godine su snimili kompoziciju “Ja imam ideju“.

Karte su u prodaji na Blagajni DOB, po ceni od 250 dinara.
*Početak rada renoviranog Kluba DOB!

Sa snimcima drugih novih sastava ona je objavljena na albumu “101 otkucaj u Ritmu Srca“ (ZKP RTV LJ 1988.) koji su zajednički pripremili Radio 101 iz Zagreba i Radio Ritam Srca.  

U jesen 1988. godine su snimili pesmu “95 52 95“ koja je odmah po ulasku na listu “Diskomer“ Radija Studio B dospela na treće mesto.  

Na proleće iste godine usledio je poziv za učešće na omladinskom festivalu “Subotica ’89“. Nesalomivi su bili finalisti festivala, a pesma “95 52 95“ je na poziciji “A 1“ objavljena na kompilacijskom albumu “Subotica ’89“ (RU “Veljko Vlahović“ 1989.). To je rezultiralo značajnim emitovanjem pesme u radio programima širom ondašnje Jugoslavije.  

U proleće 2008. godine originalni članovi Nesalomivih Aleksandar Ðukić (bas, vokal), Bojan Vulin (gitara) i Branislav Popović (bubnjevi) su rešili da ponovo počnu sa radom. Ðukićeve pesme iz osamdesetih su reaktivirane uz blaga aranžmanska doterivanja a tom materijalu je pridodat i niz novih tema. Povratnički koncert su imali u beogradskom klubu “Blue Moon“ 14. juna 2008. godine. Za njim je usledio niz uspešnih nastupa u beogradskim klubovima. Na inicijativu srpskog ogranka kompanije “Dallas Records“, maja 2009. godine su ušli u studio i snimili album prvenac, tačno dvadeset godina posle vremena kada je on mogao da bude objavljen.  

Februara 2010. debi album Nesalomivih pod naslovom “Isti onaj Dečak“ (Dallas records) je objavljen i predstavljen na promociji koja je odrŽana na “Guitar Art Festivalu“ – EXPO 2010.

Komentari