Koncert na Zidiću: Zašto Kafka?

Ne zna se kada je bend Zašto Kafka? nastao. Možda je još uvek u nastajanju. Muzika koju bend stvara za sada nije dobila žanrovsku odrednicu sem da je u pitanju instrumentalna muzika. Svakako se osećaju uticaji progresivne muzike 70tih i modernog zvuka sadašnjice.

Bend je uspeo da nađe spoj od fripovskog King Crimsona do modernog J Dillae. Klasična forma pesme nije neophodna da bi bend kroz sebi
svojstven zvuk ispričao svoju priču. Ta priča uvek na kraju rečenice nosi znak pitanja.

Bend je 10.oktobra 2017. izdao digitalno izdanje svog albuma pod istoimenim nazivom. Izdavač ovog albuma je izdavačka kuća Metropolis Music iz Beograda. Album čine 5 numera, sniman je u “So What” studiju u Beogradu, a produkciju je radio Vladimir Novičić, renomirani muzičar, producent i autor. Može se naći na svim poznatim digitalnim platformama kao što su Deezer, Itunes, Spotify, itd.

Do sada su nastupali na festivalima u zemlji i regionu (Dev9t Art Festival ‐ Beograd, Javorwood Festival – Bjelašnica, Roland Jazz Festival – Lunca Ilvei, Transilvania, Outhide festival – Zaječar, Nišvil Jazz Festival – Niš, Karusel Festival ‐ Čačak…).

U novoj postavi, sa istim producentom, snimili su svoj drugi po redu album (radni naziv „4 pišem 2 pamtim“) čiji izlazak se očekuje krajem 2023. ili početkom 2024. godine.

Na Zidiću Doma omladine Beograda, bend Zašto Kafka? nastupiće u sledećem sastavu:
Siniša Hadži‐Antić – bas gitara
Aleksandar Jovan Krstić – klavijature
Kosta Paunović – gitara
Mihajlo Anđelković – bubanj

**********************************

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. godine organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih letnjih kulturnih programa za sve Beograđane i goste našeg glavnog grada. U jedanaestoj sezoni, nastavljamo da na otvorenoj sceni otkrivamo nove bendove i predstavljamo neke stare muzičke znance.

Komentari