Koncert na Zidiću: Yokono Концерт на Зидићу: Yokono

Yokono je četvoročlani instrumentalni eksperimental rok bend iz Beograda. Od nastanka 2011. bend je preko jam sessiona tragao za autentičnim zvukom, što je bitno uticalo na sam razvoj muzike, kao i pristup live izvođenju.

Fuzijom mnogih muzičkih pravaca, od gitarskog ambijentala, stoner roka, psychodelic roka, preko post roka, hard roka, trip hopa i daba, Yokono instrumentalnom rock&roll energijom kreira jedinstveni muzički izraz koji je i sirov, ali i sofisticiran.

Ritam i melodija instant ulazi u krv i vozi vas tokom čitavog performansa. Nastupi su često jam session putovanje koje korenspondira sa publikom i ostvaruje izvestan psihološki efekat. Na njihovim nastupima po klubovima i festivalima (Exit, Dev9t, Beer garden, Starwood…) tokom poslednjih godina ravnodušnost ne nalazi svoje mesto u blizini stage-a.

Bend trenutno radi na produkciji svog debi live session izdanja, koje će biti objavljeno na leto 2018.

 

***************************

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda već nekoliko sezona organizuje  na Platou Milana Mladenovića, postali su nezaobilazna tačka susreta svih generacija u vrelim letnjim večerima. U novoj sezoni, počevši od Praznika muzike koji se 21. juna obeležava u čitavom svetu, predstavljamo nove grupe i stare znance sa domaće scene.

Kao nezaobilazni deo letnje ponude Beograda i kultno okupljalište mladih bendova i publike već šesti put za redom, na Zidiću je do sada predstavljeno preko 100 muzičkih sastava, uglavnom neafirmisanih snaga, novih talenata i onih koji obećavaju, ali i nekih poznatih grupa, pa i gostiju iz bližeg i daljeg inostranstva. Ovaj urbani džep, sada u novom arhitektonskom ruhu, sa svojevrsnim mini-amfitetarom, i ove godine će biti mesto letnjih susreta muzičara, Beograđana i gostiju glavnog grada.

Zidić ispred DOB-a subotom od 20:00 biće malo umetničko žarište na otvorenom, scena za muzičare svih žanrova koje će moći da pokažu šta sve umeju pred publikom – kako onima što su sa namerom došli na koncert, tako i pred slučajnim prolaznicima. Svima nudimo jedinstveno muzičko putovanje u moguću budućnost naše muzičke scene.

Koncerti na Zidiću ispred Doma omladine Beograda postali su polako institucija za sebe, mesto novih otkrića, odakle se pank, džez, metal, hip hop, bluz i alternativni rok snažno i daleko čuju u samom srcu grada, mesto druženja i uživanja.

 

Komentari