Koncert na Zidiću: UNDERFORCE Концерт на Зидићу: UNDERFORCE

Najmlađi autorski rok sastav u regionu, Underforce nedavno je objavio debitantski studijski album “Protiv vremena” (PGP RTS), sa osam pesama: tri na engleskom i pet na maternjem jeziku. Ovi mladi rokeri iz Valjeva skoro dve godine vrlo brižljivo su pripremali album, a inspiraciju nalaze u bendovima kao što su Metallica, AC/DC, Avenged Sevenfold, Slipknot. Njihove pesme su inspirisane trenutnom situacijom u svetu, odrastanjem (i svim, što ta životna faza donosi i odnosi) i problemima mladih u digitalnoj eri…

Underforce su: Danilo Petrović (15, vokal, gitara), Mihailo Milošević (15, vokal, bas gitara) i Petar Ružičić (14, bubnjevi i perkusije). U ovom sastavu trojica mladih rokera nastupaju od 2018. godine, a bend se ranije zvao Vatreni prsten. Njihovim nastupima, svirkom i pesmama oduševljeni su i muzičari Srbije i regiona, a stekli su i stiču izuzetnu podršku medija.

U decembru 2020, nakon finala festivala „Mobil Music Fest 2“ na kom su osvojili 3. mesto, redakcija portala Headliner.rs objavila je:  „To što ova tri dečaka umeju na sceni prosto je nestvarno. Njihov nastup bio je, prema opštoj oceni, jedan od najboljih u čitavoj koncertnoj godini, a uz činjenicu da, verovali ili ne, još idu u osnovnu školu, nema nikakve dileme – oni su budućnost srpskog rokenrola.“

 

 

Underforce je prethodno, na festivalu BARF osvojio 2. mesto, a na festivalu zemunskog kluba Fest ušli su u finale, koje nažalost nije održano zbog pandemije.

UNDERFORCE ovih dana pripremaju objavljivanje još nekih singlova kao i ekranizacije tih pesama, a predstoji im i koncertna promocija albuma.

 

**********************************

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. godine organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih letnjih kulturnih programa za sve Beograđane i goste našeg glavnog grada. U devetoj sezoni, nastavljamo da na otvorenoj sceni otkrivamo nove bendove i predstavljamo neke stare muzičke znance.

Komentari