Koncert na Zidiću: The Bite Концерт на Зидићу: The Bite

Ideja o bendu koji će imati energiju panka, čvrste rock’n’roll rifove, pevljive refrene i osećajnost bluza javila se još pre mnogo godina. Ideja je sazrevala, dok su članovi svirali po drugim bendovima, menjala se i THE BITE je tražio ljude koji su rasli na ulicama, i koji imaju tu „glad“ potrebnu za dobru svirku, ljudi koji su bili i biće deo ekipe, a opet mogu da doprinesu svojim sopstvenim pečatom, potpisom, ljude koji slušaju, sviraju i žive različitu muziku, a mogu bez problema da stanu rame uz rame i naprave nešto novo.

Kao bend koji se orijentisao na klupske svirke, THE BITE je svirao u mnogobrojnim klubovima širom Srbije. Iako najbolje zvuči na velikim binama, bend ostaje pri stavu da je kontakt sa publikom veoma bitan, i da ne treba bežati od „malih“ svirki. Od velikih festivala (EXIT, ŠUMADIJA FEST, METAL WAR FEST u Mađarskoj…), moto skupova (Mužlja, Crepaja…) preko raznih manjih festivala, pa sve do klubova u koje staje jedva 50-ak posetilaca, THE BITE širi svoju publiku, pružajući im ono što jedan pravi rock’n’roll bend treba da ima, jaku energiju, pesme sa pevljivim refrenima, i što je najbitnije – dobar provod.

Od 2016. godine, bend radi u novoj postavi, nova pevačica benda je Ljiljana Zdravković, a bubnjar Nebojša Brkić. U junu 2016, izdaju novi singl “LIES”. Singl se našao i u finalu Godišnjaka radija 202. Prvi singl na srpskom jeziku “Da se ponovo rodim”, The Bite su izdali nekoliko meseci kasnije.

U finalu Beogradskog autorskog rok festivala – BARF 2016, dobili su 2. nagradu žirija, za najboljeg izvođača na festivalu, učestvovali su na festivalu BUNT 2017. godine, svirali na Singidunum festu na Kalemegdanu, Brothers In Sounds festivalu kao i na Arhangel festu u Grockoj.

Nedavno su objavili i novi singl “Go To Hell” koji je naišao na odlične reakcije i već se uveliko zavrteo na vodećim radio stanicama širom Srbije (Radio Beograd 202, Rock radio, Radio Beograd 1…) ali i u regionu. Pesma je nekoliko puta emitovana na HR2, a u radio emisiji “Cener Radija 101” prisutna je preko 5 nedelja, od kojih je dve nedelje provela na mestu broj 1.

Za pesmu “Go to Hell” objavljen je i video spot, a bend planira i objavljivanje nove pesme i videa na srpskom jeziku, “Znaš”.

***************************

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda već nekoliko sezona organizuje  na Platou Milana Mladenovića, postali su nezaobilazna tačka susreta svih generacija u vrelim letnjim večerima. U novoj sezoni, počevši od Praznika muzike koji se 21. juna obeležava u čitavom svetu, predstavljamo nove grupe i stare znance sa domaće scene.

Kao nezaobilazni deo letnje ponude Beograda i kultno okupljalište mladih bendova i publike već šesti put za redom, na Zidiću je do sada predstavljeno preko 100 muzičkih sastava, uglavnom neafirmisanih snaga, novih talenata i onih koji obećavaju, ali i nekih poznatih grupa, pa i gostiju iz bližeg i daljeg inostranstva. Ovaj urbani džep, sada u novom arhitektonskom ruhu, sa svojevrsnim mini-amfitetarom, i ove godine će biti mesto letnjih susreta muzičara, Beograđana i gostiju glavnog grada.

Zidić ispred DOB-a subotom od 20:00 biće malo umetničko žarište na otvorenom, scena za muzičare svih žanrova koje će moći da pokažu šta sve umeju pred publikom – kako onima što su sa namerom došli na koncert, tako i pred slučajnim prolaznicima. Svima nudimo jedinstveno muzičko putovanje u moguću budućnost naše muzičke scene.

Koncerti na Zidiću ispred Doma omladine Beograda postali su polako institucija za sebe, mesto novih otkrića, odakle se pank, džez, metal, hip hop, bluz i alternativni rok snažno i daleko čuju u samom srcu grada, mesto druženja i uživanja.

 

Komentari