Koncert na Zidiću: sv. Pseta

Bend sv. Pseta u svom nastajanju počinju kao duo, bubanj i gitara, počev od 2018. godine neumorno haraju binama i opčinjavaju vaše bubne opne svojim instrumentalnim milozvučjem. Iz želje za ekspanzijom kako svojih vidika, tako i svog zvuka, sastav početkom 2019. godine dobija i trećeg člana.

Sada je to furija sačinjena od tri nekotrolisana psa koja svojom neurotičnošću prosto lome prostor oko sebe, uvlačeći neposredne učesnike u vrtlog burnih emocija – prvo te prime, pa te onda ispljunu, i tako u krug. Razrogačićeš oči usled nedoumice šta te je snašlo, dok oni dominiraju prostorom, nećeš ni osetiti kako su te spontatno uvukli u mantru neumornih ritmova, koji mame tvoje telo da se ukačiš u vrzino kolo, a onda kreće apstinetska kriza, preklinješ da se igra nastavi, a oni te beskopromisno ostavljaju u žudnji za novom vožnjom, no na vidiku ništa, sve do novog paklenog susreta.

 

 

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. godine organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih letnjih kulturnih programa za sve Beograđane i goste našeg glavnog grada. U osmoj sezoni, nastavljamo da svake subote, od 20. juna do kraja avgusta, na otvorenoj sceni otkrivamo nove bendove i predstavljamo neke stare muzičke znance.

 

Komentari