Koncert na Zidiću: ŠKM banda

Ponovo radi Zidić, kultna tačka okupljanja mladih bendova i publike na Platou Milana Mladenovića, ispred Doma omladine Beograda!

Muzika koju svira slovenački bend ŠKM banda (Štefan Kovač Marko banda) može se opisati kao instrumentalni post rok pod uticajem džeza, folka i nojza. Njihove pesme su vrlo dinamične i razigrane s nežnim ritmom i promenjljivom melodijom, koja stvara stalnu igru između sanjive melanholije i eksplozivnog i nekompromisnog zvuka.

Za trinaest godina postojanja bend je snimio četiri studijska i jedan live album, imali su nekoliko evropskih turneja i stekli priznanje kao jedan od najboljih alternativnih rok bendova iz Slovenije.

U poslednje vreme bend istražuje neo-folk i afrički zvuk, a postavu čine dve gitare, bas, bubnjevi, ukulele, bendžo i kalimbas.
Akustični instrumenti su u prvom planu i na njihovom najnovijem izdanju ‘Panontikon’ iz oktobra 2014. godine, ali bučni i katarzični trenuci su još uvek prisutni u njihovoj muzici.

Najbolji način da se istraži ova mešavina zvuka je slušanje ŠKM bande uživo!

Članovi benda:
Mitja Sušec – el. gitara, ukulele
Iztok Koren – el. gitara, 12-žičana gitara, bendžo, kalimbe
Jernej Koren – bas, kalimbe
Jernej Sobočan – bubnjevi, glokenšpil

Diskografija:
Panontikon (LP/CD, Kapa rec./God Bless This mess 2014)
Rdeči (LP/CD God Bless This Mess 2011)
Izštekani (DVD, God Bless This Mess/VAL 202 2010)
Šamar Janka (CD, God Bless This Mess 2008)
Patentat (CD, God Bless This Mess 2005)

 

http://skmbanda.bandcamp.com/
 

 

   

 

*************************************

Koncerti na Zidiću, muzički program na popularnoj mini letnjoj sceni, koja je tokom prethodne tri godine postala nezaobilazno mesto susreta muzičara, Beograđana i gostiju glavnog grada, nastavljaju se i tokom leta 2016! Zidić ispred DOB svakog petka i subote uveče biće pretvoren u scenu sa koje će se publici predstaviti neke od najnovijih muzičkih pojava kod nas – mislimo na mlade, nove, brze, spore, čudne, bučne, tihe, otkačene i pre svega neočekivane izvođače.

Muzičari svih žanrova imaće priliku da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: onima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima. Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju stranu. Svi mogu da dokažu koliko Beograd ume da bude drugačiji!

Naša redovna i neredovna publika će imati priliku da se zabavi za dž, družeći se u sveže letnje predvečerje u samom centru grada – pozivamo sve sugrađane i goste glavnog grada, na ovo jedinstveno muzičko putovanje. Ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje!

Komentari