Koncert na Zidiću: Peter Zirbs Концерт на Зидићу: Peter Zirbs

Peter Zirbs, multiinstrumentalista i muzički producent, jedan je od ključnih autora na čuvenoj rejv i tehno sceni Beča, još od 90-ih godina prošlog veka. Tokom godina objavljivao je pod nekoliko pseudonima i za različite ektikete, a radom u domenu elektronske muzike sa svojim kolektivom konsorten™ ostvario je veliki uspeh ne samo u Austriji, već i širom Zapadne Evrope.

Producirao je albume za brojne kolege i komponovao je muziku za nekoliko umetničkih filmova. Jedan je od pionira u eksperimentisanju sa analognim sintizajzerima, a u svom stvaralaštvu uspešno je brisao žanrovske granice i postao prepoznatljiv po svojoj energičnoj i „sirovoj“ produkciji.

Posle dve decenije aktivnog prisustva na sceni, 2018. konačno objavljuje solo album „What if we don’t exist?“ (Fabrique Records), koji je dobio izuzetne kritike. Publici u Beogradu, u okviru Koncerata na Zidiću, u dinamičnom DJ setu predstaviće svoje prvo izdanje, u kojem majstorski i na jedinstven način spaja elektroniku, minimalizam, eksperimentalnu i avangardnu muziku.

Foto: Peter Draxl

“Biće to prilično specifičan miks numera sa mog aktuelnog autorskog albuma: pet instrumentala, u čijoj osnovi su klavirska i synth muzika, i pet vokalnih kompozicija u kojima dominira indi-pop zvuk. Pripremam i jedno malo iznenađenje! Prva stvar koju sam snimio i objavio pod svojim imenom je remiks kompozicije Kristofera Čaplina Lucius Agatho. Do sada je nikada nisam uživo puštao, a svoj set u Beogradu počeću upravo tom numerom. Naravno, biće tu i pesma Let’s Fail, koja se poslednjih meseci dosta vrtela na radio stanicama. Veoma se radujem što ću svoju muziku predstaviti publici u Beogradu!”, kaže Peter Zirbs.

www.peterzirbs.comwww.fabrique.at

 

 

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. godine organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih letnjih programa svih generacija. U novoj, sedmoj sezoni, počevši od Praznika muzike koji se 21. juna obeležava u čitavom svetu, nastavljamo da otkrivamo nove bendove i predstavljamo stare znance sa muzičke scene.

Zidić ispred DOB-a subotom od 20:00 i ovog leta biće malo umetničko žarište na otvorenom, mesto susreta, druženja i uživanja. Scena u srcu grada, za muzičare svih žanrova, koje će moći da pokažu šta sve umeju pred slučajnom i namernom publikom, Beograđanima i gostima glavnog grada. Jedinstveno putovanje kroz pank, metal, džez, elektroniku, hip-hop, bluz, rok, alternativu – sve ono uzbudljivo što može da pruži muzika koju sviraju uglavnom naši najmlađi bendovi…

Koncerti na Zidiću ispred Doma omladine Beograda, kao nezaobilazni deo letnje ponude Beograda, postali su institucija za sebe. Do sada se na Zidiću predstavilo preko 150 muzičkih sastava, uglavnom neafirmisanih snaga, novih talenata i onih koji obećavaju, ali i nekih poznatih grupa, pa i gostiju iz bližeg i daljeg inostranstva.

Komentari