Koncert na Zidiću: Mac Tire Концерт на Зидићу: Mac Tire

Novosadski sastav Mac Tire je početkom marta ove godine objavio i započeo promociju svog debi albuma “Treatise” u izdanju SKCNS. Bend je nastao 2014. godine kao solo projekat Vuka Vukmanovića, a koncertno su aktivni, u ne toliko različim postavama, od 2015. godine. Primetno je da se kroz devet kompozicija na albumu u prvi plan ističu jasne gitarske melodije i hitična pop atmosfera koja je glasovima publike odvela njihov nedavni singl “Spite” na prvo mesto mesečne top-liste “getonthestage webzin-a”.

 

Njihov strastan i energičan javni nastup nije ostao nezapažen ni na ovogodišnjem EXIT festivalu, a nakon ubedljivog koncerta na FUSION STAGE-u, njihova karijera tek počinje. Vuk, Srđan, Dejan i Marko nastavljaju da promovišu svoj novi album i donose beogradskoj publici zvuk modernog rokenrola 10. avgusta na Plato Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda. Pripremite cipele za igranje i ne propustite priliku da čujete ove srčane momke!

 

 

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. godine organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih letnjih programa svih generacija. U novoj, sedmoj sezoni, počevši od Praznika muzike koji se 21. juna obeležava u čitavom svetu, nastavljamo da otkrivamo nove bendove i predstavljamo stare znance sa muzičke scene.

Zidić ispred DOB-a subotom od 20:00 i ovog leta biće malo umetničko žarište na otvorenom, mesto susreta, druženja i uživanja. Scena u srcu grada, za muzičare svih žanrova, koje će moći da pokažu šta sve umeju pred slučajnom i namernom publikom, Beograđanima i gostima glavnog grada. Jedinstveno putovanje kroz pank, metal, džez, elektroniku, hip-hop, bluz, rok, alternativu – sve ono uzbudljivo što može da pruži muzika koju sviraju uglavnom naši najmlađi bendovi…

Koncerti na Zidiću ispred Doma omladine Beograda, kao nezaobilazni deo letnje ponude Beograda, postali su institucija za sebe. Do sada se na Zidiću predstavilo preko 150 muzičkih sastava, uglavnom neafirmisanih snaga, novih talenata i onih koji obećavaju, ali i nekih poznatih grupa, pa i gostiju iz bližeg i daljeg inostranstva.

 

Komentari