Koncert na Zidiću: Kruz Roudi

Kruz Roudi na domaću alternativnu scenu donosi mešavinu muzičkih pravaca i osveženi gitarski zvuk sa indi i fank elementima. Bend je osnovan krajem 2021, a koncertno je aktivan od jeseni prošle godine. Iza sebe ima debi singl „Repriza“, kao i upravo objavljenu pesmu „Sve kruži”, drugi singl sa predstojećeg istoimenog albuma prvenca, čije objavljivanje za izdavačku kuću Lampshade Media očekujemo u jesen ove godine.

Sastav čine tri različita karaktera – Mladen, Nemanja i Danilo – koji su u studiju i na bini u savršenoj harmoniji. Autentičnost i dinamiku standardnoj gitara/bubanj/bass postavi dodaje spoj tri vokala, koji se međusobno prate, nadopunjuju i doprinose finoj atmosferičnosti i melodičnosti kao glavnim odlikama njihovog zvuka.

Kruz Roudi, foto Slobodan Vasić

 

Roudiji u „šteku“ imaju pripremljen album prvenac, koji se za sada može čuti samo uživo, a koji će u predstojećem periodu izlaziti sukcesivno, singl po singl, za izdavačku kuću Lampshade Media. Predstojeći album „isprobali“ su u Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu i Senti, binu su do sada delili sa bendovima Lufthansa (MK), Harakiri (MK), Northern Revival, Direct Drive, Uroš i Nejaki, Jolly Little Bunch, Echo Spiritus i drugim, a dosadašnji utisci pokazuju da je zvuk benda prijemčiv najrazličitijim senzibilitetima publike. Tome svedoči i najveći broj glasova publike na događaju u organizaciji Novosadske Alternative, kojim su zavredili nastup na predstojećem festivalu „Veštičarenje“ u Novom Sadu.

„Pesma Sve kruži se bavi našim zamišljenim putovanjima, u laganoj vožnji po lavirintima sopstvenog duha. Ona je povezivanje sa prirodom, traženje ravnoteže, hodanje po cikličnim životnim stazama na kojima povremeno zastajemo i postavljamo pitanje: da li je sve što se dešava, zapravo, već bilo – kaže o novoj pesmi benda pevač, gitarista i tekstopisac Mladen Rakić.

 

Njihov prvi singl „Repriza” delio je poziciju u polufinalu za Nagradu Milana Mladenović sa još 46 bendova, što ovom alternativnom trojcu u usponu daje poseban zalet: „Činjenica da se već naš prvi singl plasirao u polufinale ove prestižne nagrade je zaista vetar u leđa, potvrda da smo napravili nešto kvalitetno i da se naša muzika razvija u dobrom smeru“– smatraju momci iz benda Kruz Roudi.

„Uzbuđeni smo povodom svega što smo do sada uradili i svega što tek predstoji, kao i što će baš Koncert na Zidiću Doma omladine biti naš prvi nastup u Beogradu. Sviraćemo pesme sa predstojećeg albuma i želimo da pružimo najbolju svirku do sada!“, poručuju momci iz benda Kruz Roudi.

**********************************

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. godine organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih letnjih kulturnih programa za sve Beograđane i goste našeg glavnog grada. U jedanaestoj sezoni, nastavljamo da na otvorenoj sceni otkrivamo nove bendove i predstavljamo neke stare muzičke znance.

 

Komentari