Koncert na Zidiću: Klotljudi

Jedan od najtalentovanijih beogradskih sastava u ovom trenutku, Klotljudi su debi albumom iz 2017. nadogradili estetiku beogradskog ‘nju vejva’ iz osamdesetih, ali i Repetitora. Njihova muzika i stav uvek su se naslanjali na njujorške glem-pank-rok bendove sedamdesetih, maskirajući se u kič pobunjenike iz velikih gradova. Ova snažna i glasna mešavina arta, treš i garažnog roka, uz diskretan pogled prema eksperimentalnom i noiz zvuku, skrenuće pažnju prolaznika Dečanske ulice, u subotu, 6. jula od 20 časova.

 

Nova postava donosi i novu energiju, kao i sazvučje – ono se iz meseca u mesec uvija i izvija oko sebe, pokušavajući da nađe tačan osećaj ovih zamišljenih ljudi, koje ljubav zanima više od politike, dok budnim okom posmatraju izbliza našu slatku palanku, prateći istovremeno tendencije iz velikog sveta. Grupa je i dalje u fazi spremanja drugog album, o kome se može reći samo jedno: “to je sve pank”.

***

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. godine organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih letnjih programa svih generacija. U novoj, sedmoj sezoni, počevši od Praznika muzike koji se 21. juna obeležava u čitavom svetu, nastavljamo da otkrivamo nove bendove i predstavljamo stare znance sa muzičke scene.

Zidić ispred DOB-a subotom od 20:00 i ovog leta biće malo umetničko žarište na otvorenom, mesto susreta, druženja i uživanja. Scena u srcu grada, za muzičare svih žanrova, koje će moći da pokažu šta sve umeju pred slučajnom i namernom publikom, Beograđanima i gostima glavnog grada. Jedinstveno putovanje kroz pank, metal, džez, elektroniku, hip-hop, bluz, rok, alternativu – sve ono uzbudljivo što može da pruži muzika koju sviraju uglavnom naši najmlađi bendovi…

Koncerti na Zidiću ispred Doma omladine Beograda, kao nezaobilazni deo letnje ponude Beograda, postali su institucija za sebe. Do sada se na Zidiću predstavilo preko 150 muzičkih sastava, uglavnom neafirmisanih snaga, novih talenata i onih koji obećavaju, ali i nekih poznatih grupa, pa i gostiju iz bližeg i daljeg inostranstva.

Komentari