Koncert na Zidiću: Ivan Jegdić

Ivan Jegdić, mladi beogradski autor, svoju muzičku karijeru započinje skromno, dobijajući licencu za nastupe u Knez Mihailovoj ulici i pevajući svoje omiljene numere uz gitaru. Ovaj mladoliki “lik iz Kneza” je svojim upečatljivim glasom lako osvajao srca prolaznika. Pored opojnog vokala, ono šta je zapravo začelo njegovu malu fan bazu i počelo da je širi izuzetnom brzinom zapravo su njegove pesme.

Ivan se muzički ne može definisati kao pop, rok ili trap izvođač. Njegovo stvaralaštvo vrlo lako pretače epske motive tekstova u savremene bitove, uz gitaru i opojan glas. Pesme je delio sa fanovima preko svog YouTube kanala, a vremenom je na njegovom kanalu osvanuo i “Bolji čovek”. Verovatno ni sam nije bio svestan da će, za samo nekoliko meseci, doći do skoro 200 hiljada pregleda i 4 hiljade pretplatnika na kanalu. Sa pesmom “Bolji čovek” skromno i tiho ušao je u srca svih onih koji su je (nekako) otkrili i čuli.

Ubeđeni smo da će vas glas, temperament, Ivanov senzibilitet i evidentan kvalitet, pridobiti i zauvek vezati za tog momka koji je pokupio najbolje od nove sevdalinke, američkog trapa, neo soula, pa sve do indi roka i ambijentalne elektronike.

 

 

***

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. godine organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih letnjih programa svih generacija. U novoj, sedmoj sezoni, počevši od Praznika muzike koji se 21. juna obeležava u čitavom svetu, nastavljamo da otkrivamo nove bendove i predstavljamo stare znance sa muzičke scene.

Zidić ispred DOB-a subotom od 20:00 i ovog leta biće malo umetničko žarište na otvorenom, mesto susreta, druženja i uživanja. Scena u srcu grada, za muzičare svih žanrova, koje će moći da pokažu šta sve umeju pred slučajnom i namernom publikom, Beograđanima i gostima glavnog grada. Jedinstveno putovanje kroz pank, metal, džez, elektroniku, hip-hop, bluz, rok, alternativu – sve ono uzbudljivo što može da pruži muzika koju sviraju uglavnom naši najmlađi bendovi…

Koncerti na Zidiću ispred Doma omladine Beograda, kao nezaobilazni deo letnje ponude Beograda, postali su institucija za sebe. Do sada se na Zidiću predstavilo preko 150 muzičkih sastava, uglavnom neafirmisanih snaga, novih talenata i onih koji obećavaju, ali i nekih poznatih grupa, pa i gostiju iz bližeg i daljeg inostranstva.

 

Komentari