Koncert na Zidiću: d r a m

dram, sint indi pop bend sa beogradskih opština, debitovao je na sceni sa albumom ”Nećemo promeniti svet” u decembru 2019. Poznatiji kao bend koji svoje koncerte pretvara u igranke, dram pravi melanholičnu ali plesno orijentisanu muziku, povezujući različite svetove u jedno.

 

Spoj nastao iz flerta moćnih gitarskih sekvenci, toplih retro sint fraza i četiri mačo vokala koja ležu preko bombastičnih bas i bubanj deonica, izdvaja dram kao jednu od najzanimljivijih novih mladih grupa u Srbiji. Uspešan debi album su najavili singlovi (”Nije sve kao što izgleda”, ”Sami”, ”Letnja”, ”Daj mi sve”) i svojim simpatijama kod publike i kritike, otvorili put bendu ka skoro svim velikim festivalima u zemlji, kao što su Exit festival, Arsenal Fest, Belgrade Beer Fest, Beer Garden, Dev9t, lude Kišobran žurke, MMF, kao i ka binama mnogih klubova širom Srbije. Za singl ”Daj mi sve” grupa je u septembru 2020. osvojila prestižnu nagradu ”Milan Mladenović”, od strane Zadužbine Milana Mladenovića, za delo od izuzetne umetničke vrednosti.

 

 

dram su Stefan Aćimović (vokal, gitara), Marko Arizanović (klavijature, prateći vokal), Branko Dimitrijević (bas, prateći vokal), Pavle Savić (bubanj, elektronika, prateći vokal).

 

**********************************

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. godine organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih letnjih kulturnih programa za sve Beograđane i goste našeg glavnog grada. U devetoj sezoni, nastavljamo da na otvorenoj sceni otkrivamo nove bendove i predstavljamo neke stare muzičke znance.

 

Komentari