Koncert na Zidiću: d r a m

Grupa d r a m postoji od maja 2017. godine. Muzičko opredeljenje: Kombinacija Blue-Eyed Soula, Popa, Indi Rocka i Američkog Roots Rocka. Muzički uzori: Chat Faker, Matt Corby, Ed Sheeran, Kaleod r a m se trenutno nalazi u studiju, i radi na novoj muzici, a 9. juna 2019. izašla su prva dva video klipa za pesme „Sami“ i „Nije sve kao što izgleda“. Izdavač je PGP RTS, producent je Ivan Mirković Bambi (Svi na pod, Bojana Vunturišević). Krajem avgusta će se pojaviti novi dvostruki singl sa pesmama: „Letnja“ i „Daj mi sve“.

 

d r a m su:

– Stefan Aćimović: gitare, vokali

– Marko Arizanović: klavijature, vokali

– Branko – Bane Dimitrijević: bas gitare, vokali

– Pavle Savić: bubnjevi, vokali

Od strane muzičke kritike su proglašeni za najveću muzičku nadu Srbije u 2019. godini.

 

ZNAČAJNIJI NASTUPI:

2017: Arsenal Fest, Elektro pionir, Beer Garden.

2018: EXIT festival, Dom omladine sa Irie FM, Otvaranje bašte KST-a, Soul Society sa grupom ZAA, Stična Festival u Sloveniji, Tower Rock Festival u Vršcu.

2019: Kruševac kao gosti grupe ZAA, Festival „Dev9t“, Arsenal Fest, Beer Garden sa Irie FM, Beer Fest (16. 8.), Dubrovnik (23. 8.), zatvaranje Zidića Doma omladina (31. 8.)

 

 

***

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. godine organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih letnjih programa svih generacija. U novoj, sedmoj sezoni, počevši od Praznika muzike koji se 21. juna obeležava u čitavom svetu, nastavljamo da otkrivamo nove bendove i predstavljamo stare znance sa muzičke scene.

Zidić ispred DOB-a subotom od 20:00 i ovog leta biće malo umetničko žarište na otvorenom, mesto susreta, druženja i uživanja. Scena u srcu grada, za muzičare svih žanrova, koje će moći da pokažu šta sve umeju pred slučajnom i namernom publikom, Beograđanima i gostima glavnog grada. Jedinstveno putovanje kroz pank, metal, džez, elektroniku, hip-hop, bluz, rok, alternativu – sve ono uzbudljivo što može da pruži muzika koju sviraju uglavnom naši najmlađi bendovi…

Koncerti na Zidiću ispred Doma omladine Beograda, kao nezaobilazni deo letnje ponude Beograda, postali su institucija za sebe. Do sada se na Zidiću predstavilo preko 150 muzičkih sastava, uglavnom neafirmisanih snaga, novih talenata i onih koji obećavaju, ali i nekih poznatih grupa, pa i gostiju iz bližeg i daljeg inostranstva.

 

Komentari