Koncert na Zidiću: Asphalt Chant Концерт на Зидићу: Asphalt Chant

Asphalt Chant je darkwave bend iz Beograda, nastao 2007. godine, koji spada u najveće nove talente u ovom žanru kod nas. Učestvovali su na festivalima: “9”, “Festival Srpskog poдзemљa”, “Starwood” i drugim, a ove godine će nastupiti i na “Exit“-u, kao i na još mnogim događajima u zemlji i inostranstvu.

Svirali su i kao podrška britanskom bendu “The Faces of Sarah“. Bend se pojavio na kompilacijama: “Dark:Scene vol.7″, “Dark Scene from Balkan“, koja je izdata u Nemačkoj, “Vreme Brutalnih Dobronamernika”, “Messages beyond dark dreams vol.3“, koja je izdata u Rusiji. Engleski novinar i pisac Mick Mercer, koji je ujedno i najzaslužniji za etabliranje gotik rok žanra, posvetio je nedavno pažnju bendu Asphalt Chant u svojoj knjizi “Music to die for“.

Ove godine bend će izdati svoj prvi album.

Članovi:
Alimpije Gregor Sizeren – vokal, gitara, kompozicija, aranžmani, tekstovi
Đorđe Naumović – bubnjevi
Marko Volar – bas
Vincent Stevens – gitara
Natalija Naumović – klavijature

 

 

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. godine organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih letnjih programa svih generacija. U novoj, sedmoj sezoni, počevši od Praznika muzike koji se 21. juna obeležava u čitavom svetu, nastavljamo da otkrivamo nove bendove i predstavljamo stare znance sa muzičke scene.

Zidić ispred DOB-a subotom od 20:00 i ovog leta biće malo umetničko žarište na otvorenom, mesto susreta, druženja i uživanja. Scena u srcu grada, za muzičare svih žanrova, koje će moći da pokažu šta sve umeju pred slučajnom i namernom publikom, Beograđanima i gostima glavnog grada. Jedinstveno putovanje kroz pank, metal, džez, elektroniku, hip-hop, bluz, rok, alternativu – sve ono uzbudljivo što može da pruži muzika koju sviraju uglavnom naši najmlađi bendovi…

Koncerti na Zidiću ispred Doma omladine Beograda, kao nezaobilazni deo letnje ponude Beograda, postali su institucija za sebe. Do sada se na Zidiću predstavilo preko 150 muzičkih sastava, uglavnom neafirmisanih snaga, novih talenata i onih koji obećavaju, ali i nekih poznatih grupa, pa i gostiju iz bližeg i daljeg inostranstva.

 

Komentari