Koncert: Milan Petrović Quartet

BEOGRADSKI JAZZ MATINE. ULAZ JE SLOBODAN!
Milan Petrović Quartet postoji od 2011. godine. Sviraju instrumentalni funk, blues, jazz, sa elementima popularne muzike i trenutno su jedan od najaktivnijih bendova na našoj jazz sceni. Tokom 2012. učestvovali su na nekoliko festivala od kojih je najznačajniji Nisville Jazz festival. Muzika koju izvode bazirana na temama sa albuma “Excursion” (2012, dobio sjajne kritike u Srbiji i okruženju) i na poznatim temama uz specifično izvođenje.

 

Milan Petrović Quartet ovih dana ušao je u studio kako bi snimili drugi po redu album, a na proleće se može očekivati i puštanje u etar prvog singla, koji će nastaviti uspešan put započet prvim albumom.

Novi album klavijaturista Milan Petrović sa svojim kvartetom snima u studiju Više elektrotehničke škole u Beogradu s kojom je ostvarena sjajna saradnja, tako da i studenti škole učestvuju u snimanju audio i video materijala. Album se snima nakon samo godinu dana od objavljivanja albuma „Excursion“, a koji je tokom 2012 godine uspešno promovisan na većini domaćih jazz i blues festivala i sadržaće specifične aranžmane kvarteta nastale u proteklih godinu dana.

Publika na festivalima kao što su Nišvil, SM jazz festival, Jazz i blues festival Kikinda, Jazztronic festival Vršac, ali i na skoro stotinu klupskih nastupa uživala je u numerama poput „Orient expres“, „Amsterdam Central Station“, „Autumn in London“, „Belgrade funky town“, „Santorini view“ sa ovog albuma.

Prema najavi autora Milana Petrovića snimanje na drugom albumu biće završeno mnogo brže nego što je to bilo sa prethodnim, jer je kvartet zbog brojnih nastupa, po rečima autora dovoljno usviran, a čine ga Lehel Nadj (saksofon), Bogdan Zdjelar (bubnjevi), Siniša Hadži Antić (bass).

 

„Siguran sam da će neke od numera sa prvog albuma i pored novih ostati omiljene našoj vernoj publici, ali mogu da im poručim da ih novim očekuje novi i kvalitetniji zvuk našeg kvarteta“, rekao je Milan Petrović tokom pauze na snimanju u studiju gde se užurbano radi, ali i uživa u odlicnom zvuku. On je istakao da kvartet pored snimanja u studiju i dalje koncertno aktivan ovih dana što možete pratiti na posećenoj Facebook stranici.

 

**********

Dom omladine Beograda ove godine pokrenuo je novi koncept upoznavanja publike sa savremenom beogradskom jazz scenom. Neki od najtalentovanijih jazzera imaće priliku da se predstave publici na svojevrsnom matineu subotom u 13 časova, u reprezentativnoj Sali Amerikana. Ulaz je besplatan!

Tokom januara u Domu omladine nastupili su Hot Club of Belgrade, “Dirty Mind” Jazz Quintet i Max Kochetov Quartet, uz odličnu posećenost i reakcije publike na novi programski koncept.

Tokom februara publici ćemo predstaviti još izuzetnih jazz muzičara: Luka Ignjatović, jedan od naših natalentovanijih mladih džezera, srpski predstavnik u sjajnom projektu European Saxophone Ensemble, koji je okupio 12 najboljih evropskih mladih saksofonista, predstaviće svoj autorski program prvi put na velikoj sceni, praćen svojim kvartetom;  Milan Petrović, mladi pijanista čiji kvartet otvara nove kreativne mogućnosti u savremenom srpskom džezu, te  Eyot, niški bend koji se svakako nalazi u apsolutnom vrhu talenata srpskog džeza – koncertna promocija njihovog dugo očekivanog drugog albuma „Drifters“.

 

 

 

Komentari