Koncert: Majamisty Trio

BEOGRADSKI DŽEZ MATINE ZA DŽ. ULAZ JE SLOBODAN!


Majamisty TriO izvodi instrumentalnu muziku koja bi se mogla nazvati spojem klasičarskog izraza i jazz elemenata. Po reakcijama publike i mišljenju brojnih istaknutih muzičara pravo je žanrovsko osveženje na našoj muzičkoj sceni.

Jazz kritičar Nikola Marković govori o tome na sledeći način:

“Majamisty TriO nam daruje bez premca najbolji domaći džez album u protekloj godini. Već od uvodne numere Mistylanda sve je toliko drugačije od onoga na šta smo ovde (u Srbiji) navikli, a opet toliko prirodno, pitko I logično i u svom unutarnjem ustrojstvu.”

Ovakav muzički stil rezultat je dugogodišnjeg iskustva autora, u bavljenju klasičnom muzikom, uz veliki afinitet i strast prema jazz pravcu, i usmeren je ka pronalaženju originalnog muzičkog izraza i načina slikanja emocija. Saradnja pijanistkinje Maje Alvanović, lidera trija i autora muzike sa fantastičnim muzičarima sličnog senzibiliteta (Ištvan Čik, bubnjevi; Ervin Malina, kontrabas; Aleksandra Drobac Čik, gostujući vokal) daje krila ovakvoj ideji i dovodi je do njenog potpunog ostvarenja.

Pojava Majamisty Trija na novosadskoj sceni 2010. godine probudila je interesovanje publike i naišla na podršku eminentnih muzičara kao što su Boris Kovač, Aleksandar Dujin, Jovan Maljoković, kao i brojnih kritičara.

Njihov debi album „Mistyland“ snimljen je 2010. godine u studiju renomiranog srpskog kompozitora Borisa Kovača, a izdao ga je SKC Novi Sad 2011. godine.

 

   

 

Dom omladine Beograda ove godine pokrenuo je novi koncept upoznavanja publike sa savremenom beogradskom jazz scenom. Neki od najtalentovanijih jazzera imaće priliku da se predstave publici na svojevrsnom matineu subotom u 13 časova, u reprezentativnoj Sali Amerikana. Ulaz je besplatan!

Tokom januara u Domu omladine nastupili su Hot Club of Belgrade, “Dirty Mind” Jazz Quintet i Max Kochetov Quartet, tokom februara kvarteti Luke Ignjatovića i Milana Petrovića, te niški bend Eyot, u martu beogradska grupa Fish in Oil. Tokom aprila do sada smo slušali Trio Milana Petkovića. Ovaj novi programski koncept DOB-a izazvao je odličnu posećenost i reakcije publike.

Komentari