Koncert: LUKE BLACK – SLEEP FOREVER: ROUND 3 Концерт: LUKE BLACK – SLEEP FOREVER: ROUND 3

Nakon rasprodatih koncerata u Londonu, Luke Black dovodi svoj šou u Srbiju, u subotu 16. decembra u Dom omladine Beograda. Organizator koncerta je GMR, a ulaznice možete kupiti onlajn ili na eFinity prodajnim mestima.

 

Pre 10 godina se Luke Black prvi put uživo predstavio publici u sali Amerikana, na Gruvlend festivalu, a nakon nastupa je potpisao i svoj prvi muzički ugovor. Publici u Beogradu će predstavi svoj “Sleep Forever” šou – elektronsko pozorište, praćeno dance pop muzikom, sa elementima glam roka, uz orkestar raznobojnih svetlosnih i video efekata.

Specijalni gosti će uskoro biti najavljeni.

Luke Black je još 2015. godine od BBC-ja dobio nadimak „srpski pop alhemičar“, zbog eksperimentisanja sa različitim muzičkim stilovima, crpeći inspiraciju i teatralnost iz legendi poput grupe Queen, Eltona Džona, Stromae i drugih.

Luka Ivanović, zvani Luke Black, je srpski kantautor iz Čačka. Svoj muzički put započeo je sa 12 godina, i snimio šest albuma tokom detinjstva, a sa 18 se preselio u Beograd da studira engleski jezik i književnost. Njegov debi na festivalu Gruvlend u maju 2014. privukao je pažnju Universal Musica, čime je postao njihov prvi srpski potpisnik. Luke je takođe muzički producent i reditelj svojih spotova. Objavio je svoj debitantski singl „D-Generation“ 2015. godine, a zatim EP „Thorns“ iste godine sa pesmama poput „Holding On To Love“, „Gypsy“ i naslovne numere.

U februaru 2016. godine, Luke je smatran kandidatom za predstavljanje Srbije na Pesmi Evrovizije sa svojim singlom „Demons“, ali nije bio izabran. Nakon što je objavio pesmu, u junu 2016, krenuo je na rasprodatu turneju po Kini. U martu 2017, Luke je održao nezaboravan nastup u čuvenom berlinskom klubu Berghain, sa tehno-operskim medley miksom svojih pesama i premijerno izveo singl „Walpurgis Night“, zvanično objavljenom u aprilu 2017. Kasnije te godine, predstavio je singl „Olive Tree“, koji označio je njegov prvi poduhvat u srpskom jeziku, ali i veliku pauzu u karijeri.Od 2018. do 2022. godine, Luke je studirao muziku i inženjering zvuka u Londonu, gde je stekao zvanje magistra. U januaru 2023. objavio je EP „F23.8“ koji sadrži singlove iz perioda 2021-2022 pod nazivom „Amsterdam“, „A House On the Hill“ i „Heartless“. Na “Pesmi za Evroviziju” je pobedio 4. marta 2023, zasluživši čast da predstavlja Srbiju sa pesmom „Samo mi se spava“.

Nakon svog iskustva na Evroviziji, Luke Black je aktivno stvarao muziku. On je lansirao svoj singl “I’m So Happy” zajedno sa zadivljujućim muzičkim spotom u saradnji sa prijateljima iz Londona. Ostvario je dva rasprodata nastupa u Londonu i krasio scenu legendarne O2 arene, gde je predstavio svoj najnoviji singl „God’s Too Cool“, kao deo uzbudljivog predstojećeg projekta.

Komentari