Koncert: Klotljudi

Srpski “anti-rok” bend Klotjudi, nastao 2014. godine u svojoj muzici spaja poeziju sa filozofijom i performans sa dobrim provodom. U često katarzičnoj kombinaciji svojevrsnog nastupa i dobre zabave čujemo jedinstven glas srpskog podzemlja koji vuče uticaj od samih početaka avangardnog rokenrola i protopanka sve do postmodernističkih tendencija londonskih umetnika iz prethodne decenije.

Nadrealizam, strast, pobuna najčešća su sredstva kojima Milan Stevanović barata u svom poetskom izrazu prenoseći unikatan misaoni tok, te ga dodatno naglašava, mešajući ga sa izrazito telesnim i čulnim nastupom.

Njihova debitantska samizdat ploča -Svi oće voće- objavljena je 2016. godine. Sa podnaslovom -O TRANZICIJI I RELIGIJI- predstavila je sliku uvezanih tema kao što su crkva, siromaštvo, alkoholizam, ljubav i prijateljstvo. Bend je stekao ime zahvaljujući ekscentričnim koncertima u svim relevantnim beogradskim klubovima.

Prošle godine objavili su drugi album -Fašizam ljubavi-, koji je izdala izdavačka kuća Krava 22 (Beograd)i čiji se promotivni krug, koji je uključivao koncerte u 13 evropskih gradova u sklopu njihove novo-vizantijske turneje ove jeseni (Beč, Berlin, Varšava, Bratislava, Prag, Zagreb, etc) završava upravo koncertom u DOB-u.

Komentari