Koncert: Kanda, Kodža i Nebojša

Nakon što je novi album Volja za noć bio dostupan za besplatano preuzimanje na EXIT etiketi Exit Music, Kanda, Kodža i Nebojša započeli su i koncertnu promociju albuma nastupima u Sarajevu i Bratuncu, a slede i dva velika koncerta u Novom Sadu i Beogradu. Novosadski koncert će se održati u subotu, 8. novembra u klubu The Quarter, dok će beograđani imati prilike da uživo čuju novi materijal benda u petak, 14. novembra u Domu omladine. Specijali gosti na koncertu u Beogradu biće crnogorski sastav Autogeni trening.

Album Volja za noć je kritika dosada opisala kao višeslojnu ploču koja će vam svakim slušanjem pružiti nešto novo, ističući pored interesantnih muzičkih rešenja i produkcije na višem nivou ispovedne Oliverove tekstove sa nesumnjivom literarnom vrednošću.

Ono po čemu će ovi koncerti biti zanimljivi, pored promocije većine, a možda i celokupnog novog materijala, jeste da će predstaviti domaćoj publici Boška Stanojevića Boleta, koji je na mestu basiste zamenio dosadašnjeg člana Ognjena Beadera. Boletov do sada najpoznatiji muzički angažman predstavlja saradnja sa sastavom EKV u poslednjim mesecima delovanja benda, a utisci i samih KKN i publike na prva dva promotivna koncerta u Sarajevu i Bratuncu govore da se radi o sjajnom muzičaru koji se izuzetno dobro uklopio u priču Kande, Kodže i Nebojše.

Za beogradski koncert, ograničen broj ulaznica po promo ceni od 500 dinara je u prodaji u kafeu Šikarica, Skadarska 22. Kada se promo tiraž rasproda, pretprodajna cena ulaznice iznosiće 600 dinara u kafeu Šikarica i Eventim prodajnim mestima.

https://www.facebook.com/events/750176665047953/

Fizičko izdanje albuma Volja za noć (CD) i digitalno izdanje albuma (deezer, tunes, wimp, spotify, …) će se pojaviti u narednih nekoliko dana u organizaciji izdavačke kuće Odličan Hrčak.

U omotu koji podseća na svet i ljude koji su reči i misli koristili za izražavanje stvaralačkih ideja nalazi se jedanaest novih pesama sastava Kanda, Kodža i Nebojša, koji uprkos svemu uspeva da dopre do publike koja do takvih reči i misli drži, kao i do ljubavi i inteligencije. Savremeni ljudski mravinjak sve besomučnije zagovara površnost, zaborav i otupelost, a u okolnostima na domaćem terenu takav svetski ritam odjekuje u skladu sa preteškim senkama svih naših neprebola. I dalje fascinirani snagom rokenrol nasleđa, Kanda, Kodža i Nebojša na svom sedmom dugosvirajućem ostvarenju, zaključuju da, rečima pesnika, dani nepristojno sviću, te da je zato buđenje Volje za noć vodič ka izlazu. Trideset i sedam minuta ovog albuma kondenzuje iskustva benda kao istraživača noći – ambijenta u kome se još uvek vredi zaputiti ka traženju slobode, istine i čoveka. Produciran u saradnji sa Casparom Wijnbergom, Volja za noć verno prenosi zvuk i stav benda sa bezbrojnih nastupa. Ova petorka i ovoga puta nastupa privržena pogubljenim vrednostima posrnulog grada, zato nema razloga da se ne pridružite bendu na ovom putu nakraj noći. Švercovanje podrazumeva nekoliko klikova na mreži, a nosač zvuka se za preostale zaljubljenike u dobar zvuk pojavljuje u izdanju Odličnog Hrčka.

– I ove jeseni većina populacije podleže zatupljujućim otrovima medijskog besmisla, dok preostali deo kulturne i subkulturne javnosti teško uspeva da sačuva moral usled zbivanja koja se kose sa logikom i zdravim razumom. Nakon dugotrajnih borbi sa snagama banalnosti, proseka i dosade, Kanda, Kodža i Nebojša izlaze neokrznuti oslanjajući se na Veru, nadu, ljubav i stav. Iako je borba neprestana, odustajanje nije opcija. – članovi benda o inspiraciji koja stoji iz pesme.

Foto uz tekst: Marko Ristić.

 

Komentari