Koncert: KALEM i PRIJATELJI // RASPRODATO

Kalem je sastav koji izvodi tradicionalnu muziku balkanskih prostora, odevenu u novo ruho. Njena lepota je u jednostavnosti i ideji koju nosi – približiti savremenog čoveka kulturnom nasleđu koje ovo podneblje čuva.

Kalem čine profesionalni, akademski muzičari Stefan Ilić (vokal/violina) i Dušan Popović Lipovac (gitara). Dušan donosi prizvuk mediterana i klasične muzike, dok je Stefan svojim izvornim, narodnim stilom pevanja i sviranja bliži našoj baštini.

Prvi album ovog dvojca sadrži devet numera među kojima su se našle dve instrumentalne, zatim obrade tradicionalnih pesama, kao i autorska muzika. Nakon sjajnih reakcija i još jačih veza sa publikom koje je doneo debitantski album i spot za pesmu „Meseče“ Kalem je izdao prošle godine i drugi album „Tragom snova i predanja“.

Na predstojećem koncertu Kalem će deo repertoara izvesti u proširenom sastavu. Na sceni će im se pridružiti Miloš Bosnić (bas gitara) i Andreja Krstić (perkusije). Gosti koncerta su mladi i talentovani Pavao Anić (vokal/harmonika) iz Hrvatske koji svojim vokalno – instrumentalnim izvedbama narodne muzike ostavlja slušaoce bez daha i izvrsni pevač, multiinstrumentalista i kantautor Dule Resavac.

Ulaznice su u prodaji preko eFinity mreže i onlajn. SVE ULAZNICE SU RASPRODATE!

Komentari