Koncert: Fran Perea – muzički projekat “Reč putuje”

Premijerno u Srbiji! Ulaznice su u prodaji preko EVENTIM mreže, po ceni od 1200 RSD (parter) i 1000 RSD (balkon).
Kulturni milje u Srbiji i popularnost koju je ovaj španski umetnik stekao kao protagonista serije SERANOVI omogućili su da Fran Perea upravo odavde započne turneju čiji je pokrovitelj Let’s Do It Producciones, uz podršku Instituta Servantes i nekoliko srpskih univerziteta i institucija kulture.

Reč putuje je sveobuhvatan projekat koji uživo kombinuje muziku, kaligrafiju, boju i crtež u kojima će reči oživeti i sa Franom Pereom kao ambasadorom španskog jezika

Fran Perea se vraća muzičkoj karijeri novim albumom “Reč putuje”, koji želi premijerno da predstavi upravo u Srbiji, zahvaljujući pozivima koje mu ovdašnja publika već godinama upućuje na društvenim mrežama i izvanrednoj kulturnoj sredini u našoj zemlji.

Emitovanje čuvene španske serije Seranovi i pesama koje je izvodio Fran Perea bile su podstrek mnogim mladim ljudima iz evropskih zemalja da se odluče za španski kao izborni strani jezik, uz muziku i audiovizuelnu zabavu kao sredstva za širenje i učenje jezika. Upravo to je bilo polazište sveobuhvatnog koncerta Reč putuje, koji premašuje granice muzičkog događaja i predstavlja složeni projekat promocije španskog jezika u inostranstvu, sa Franom Pereom kao njegovim ambasadorom.

Podrška Instituta Servantes i srpskih univerziteta i institucija kulture takođe predstavlja podsticaj i žig kvaliteta te inicijative, nastale u nezavisnoj diskografskoj kuči Let’s Do It i uobličene u projekat koji kombinuje scenski, muzički i audiovizuelni nastup uz umetničko pojačanje u vidu dva grafička umetnika koji će uživo raditi kaligrafiju, sliku i crtež. Na taj način reč će biti prisutna u širem kontekstu: ne samo kroz pesme već i kroz vizuelno otelotvorenje tokom nastupa.

Novi album Frana Peree oličava zrelog umetnika koji se nakon osam godina muzičkog zatišja u potpunosti ostvario kao glumac, režiser i pozorišni preduzetnik, nastavivši da radi na mnogobrojnim televizijskim i filmskim projektima. Kako glas, tako i tekstovi novih pesama pokazuju kreativno i interpretativno odrastanje momka koji se proslavio kao Markos Serano. Međutim, iako pesme sa albuma Reč putuje odražavaju zrelost sadržaja i stila, one nisu izgubile na svežini i na čarima kojima su povezale ovog umetnika sa milionima ljudi širom sveta.
Tokom ove mini turneje po Srbiji, koja dovodi Frana Pereu i njegov bend u Novi Sad 13. maja, Srpsko narodno pozorište, 20.00  i u Beograd 15. maja, Dom omladine Beograda, 20.00, Fran će izvesti sve svoje velike hitove i najreprezentativnije pesme sa svog novog albuma, u želji da poduči, da pruži dobru zabavu, a pre svega da ponudi kvalitenu muziku, kao autentičan, univerzalan jezik.

Komentari