Koncert: FISH IN OIL

BEOGRADSKI JAZZ MATINE. ULAZ JE SLOBODAN!

Grupa Fish in Oil izvodi instrumentalnu muziku na tragu bluza, rokenrola, surfa, narodne muzike, fri džeza, filmske muzike, izbegavajući svrstavanje u bilo koji od tih pravaca.

Sastav čine Dušan Petrović – saksofoni, Bratislav Radovanović – gitara, Branislav Radojković – kontrabas, Papa Nik – udaraljke i Feđa Frenklin – bubanj.

 

Muzika ove grupe oslikava vreme i podneblje u kojem je nastala: vreme u kojem se sadašnjost ne vidi bez prošlosti i podneblje gde su izmešani uticaji istočne i zapadne kulture. Prvi album grupe Fish in Oil objavljen je u maju 2012. pod asocijativnim nazivom Poluostrvo, predstavlja dvanaest kompozicija koje su autorski rad Bratislava Radovanovića, a u pripremi je drugi album, kog ovim koncertom najavljuju…

****************************************************

Dom omladine Beograda ove godine pokrenuo je novi koncept upoznavanja publike sa savremenom beogradskom jazz scenom. Neki od najtalentovanijih jazzera imaće priliku da se predstave publici na svojevrsnom matineu subotom u 13 časova, u reprezentativnoj Sali Amerikana. Ulaz je besplatan!

Tokom januara u Domu omladine nastupili su Hot Club of Belgrade, “Dirty Mind” Jazz Quintet i Max Kochetov Quartet, a tokom februara kvarteti Luke Ignjatovića i Milana Petrovića, te niški bend Eyot. Ovaj novi programski koncept DOB-a izazvao je odličnu posećenost i reakcije publike.

 

Komentari