Koncert: Erlend Øye

Dom omladine Beograda i Odličan hrčak, sa ponosom najavljuju ekskluzivno gostovanje u našem regionu: Erlend Øye, jedna polovina proslavljenog norveškog dua Kings of Convenience, poznat našoj publici i sa projektom The Whitest Boy Alive, nastupiće 18. juna od 21 sat u sali Amerikana Doma omladine Beograda! Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 1200 dinara već se mogu naći na blagajni Doma omladine Beograda i preko Eventim mreže.

Erlend Øye jedan od najvažnijih alternativnih rok umetnika novog doba,  promovisaće u Beogradu svoj novi akustični trio i upravo objavljeni album “La Prima Estate”, čiji lagani tonovi inspirisani italijanskim iskustvima autora, predstavljaju perfektan muzički izbor za leto koje dolazi!

Kings Of Convenience su jedinstven sastav, grupa koja je posle 2000. redefinisala naše shvatanje savremene popularne muzike naglašavajući tišinu i suzdržanost kao osnove nove estetike. U njihovoj verziji “tišina je postala nova buka” i stvari više nisu mogle ostati iste.

Albumi  “Quiet Is The New Loud” (2001.) i “Riot On An Empty Street” (2004.) doneli su im svetsku slavu, stvarajući novi mini-pokret među muzičarima širom planete. Inspirisan sličnim poetskim pristupom od Simon And Garfunkela do Belle and Sebastien, ovaj bend se orijentisao ka istinskom emotivnom sadržaju u pesmama i potpunoj nespektakularnosti nastupa, ostavljajući drugima da ih slede.

Poslednji album “Declaration Of Dependence” (2009.), sa uspehom je nastavio u istom smeru, predstavljajući Kings Of Convenience kao titane diskretnog gitarskog žanra kojeg su sami izmislili. No, već u to vreme Erlend Øye je lansirao svoje uspešne of-projekte, od kojih je Whites Boy Alive koketirao sa elektronikom, obliazeći pored mnogih zemalja uspešno i Beograd (Refract festival, 2010).

U svojoj novoj avanturi, Erlend Øye se povukao iz rodnog Bergena u Norveškoj na Island, gde je u ostrvskom okruženju tokom ovog proleća snimio solo album “La Prima Estate”, koji ga predstavlja sa akustičnim triom, u laidback groove izdanju, sa dodatnim latino šmekom. Njegov novi projekat donosi perfektnu muziku za severnjačko shvatanje letnjih meseci – vruće sa distance.

Radi se o izdanju koje spada u jedno od naželjnije iščekivanih ove godine, i na samom početku evropske promotivne turneje biće predstavljeno baš publici u našoj zemlji. Ovaj eksluzivan nastup u regionu već je privukao pažnju i van granica Srbije, pa se očekuje prisustvo mnogobrojnih Erlendovih suzdržanih fanova iz bliskih država, te se preporučuje kupovina karata na vreme.

Komentari