Koncert: ELEMENTAL

Predgrupa: KANDŽIJA I GOLE ŽENE
Cena ulaznice: 1370 dinara, na dan koncerta 1500 dinara
Elemental
je bend čija se muzička  baza nalazi u rep muzici, ali teško bi ga bilo svesti samo na jedan žanr.

U njihovoj šarolikoj muzičkoj viziji mogu se naći tragovi različitih žanrova što njihov izraz čini jedinstvenim i originalnim. Specifičnost ovog benda su britki tekstovi i zanimljive instrumentalne podloge koji zajedno čine autentičan zvuk Elementala.

Elemental nikad nije bio bend koji je svoju muziku smatrao proizvodom, nego umetničkim izrazom, a njihov iskren stav prepoznaje publika u celoj regiji. Tokom godina Elemental je nastupio u brojim gradovima Hrvatske, ali i Slovenije, BiH, Srbije i Makedonije.

Iako postoji od 1998, bend koji su u početku sačinjavali tri MC-ja danas broji sedam članova. Muziku, stihove i aranžmane stvaraju sami i tokom godina su se dokazali kao vrsni autori i izvođači.

Osim što su vrsni studijski muzičari, Elemental se dokazao i kao  jedan od najboljih koncertnih bendova. Prioritet ovog benda je blizak odnos s publikom kroz koncertne nastupe. Elemental je jedan od retkih bendova koji sa svojim fanovima svakodnevno komunicira putem svoje internet i Facebook stranice.

Članovi Elementala su vokali Mirela Priselac Remi i Luka Tralić Shot, gitarista Erol Zejnilović, basista Konrad Lovrenčić, klavijaturista Davor Zanoški, bubnjar Ivan Vodopijec i prateći vokal Vida Manestar.

Elemental/ Diskografija:

“Moj, njegov i njen svijet”, 2000. (Kondorcomm)
“Tempo Velegrada – Demiurg”, 2002. (Menart)
“Male Stvari”, 2004. (Menart)
“Pod pritiskom”, 2008. (Menart)
“Vertigo”, 2010. (Menart)
“U redu je”, 2013. (Menart)
“Tijelo”, 2016. (383 records)

 

 

Komentari