Koncert: DŽINKS

Zagrebački pop bend Džinks (Jinx), regionalno poznat po hitovima “Tamo gdje je sve po mom”, “Smijem se”, “Da smo se voljeli manje”… dve decenije postojanja proslaviće koncertom 12. decembra u Domu omladine Beograda.

Ulaznice po ceni od 1.200 dinara su u prodaji na Blagajni DOB i preko mreže Eventim.

Pevačica Jaja (Yaya), gitarista Koko Moskito (Coco Mosqito) i ostali Džinksi rođendanski koncert u Amerikani DOB-a zamislili su “kao svojevrsnu retrospektivu svih 20 godina, od najranijih dana do danas”.

“Dakako da će tu biti i svi najveći hitovi, ali sigurno će biti i nekih iznenađenja i pjesama koje neko vrijeme nismo izvodili, a pripremili smo ih upravo za ovu godišnjicu. Dođite u Dom omladine i proslavite zajedno s nama naših prvih 20 godina!”, poziva Coco.

“Polako smo zašli u godine u kojima nam je fenomenalno da vikendom malo pobjegnemo od kuće, tako da se na bini definitivno osjećamo mlado, pogotovo kad još pogledamo u prvih nekoliko redova publike, tamo izgleda da se baš ništa ne mijenja…”, kaže Coco.

 

  

 

Na slavljeničkoj turneji Džinks su već nastupali u deset dana unapred rasprodatoj “Cvetličarni” pred 1.500 Ljubljančana, dok su u matičnom Zagrebu na festivalu “Gričevanje” privukli rekordnih 5.000 posetilaca, dok je još najmanje 1.000 moralo ostalo van prostora u parku Tuškanac iz sigurnosnih razloga!

Džinks su već punili “Amerikanu” DOB-a prilikom svog prvog samostalnog koncerta u Beogradu 2009. i potom 2012. godine, kao i Studentski kulturni centar 2011. godine.

20 GODINA DŽINKSA

“Mogu reći da sam apsolutno sretan i zadovoljan faktom da smo uspjeli u tome da nam hobi postane posao…” – Coco Mosquito

Već od osnivanja u Zagrebu početkom 1990-tih Džinks predvođeni pevačicom Yayom (Jadranka Ivaniš) i gitaristom i autorom Moskitom (Goran Muratović) privukli su pažnju kao prvorazredna koncertna atrakcija i eklektičan pop bend debijem “Sextaszy” (1995) i potom drugim albumom “Second hand” (1997), sa koga je hit singl “Smijem se”. Treći album “Pompei” (1999) donosi hitove “Bye Bye Baby Bye“, “Na plaži” i “Koliko suza za malo sna”, a sa četvrtog “Avantura počinje” (2001) top liste je poharala pesma “Tamo gdje je sve po mom”. Uprkos postiguntom velikom uspehu band se u proleće 2002. godine ugasio.

 

 

  

 

“Raspali smo se zbog neslaganja oko toga šta se radi sa bendom i drugih stvari. Imali smo sreću da smo se dosta rano raspali. To ti pruža mogućnost da se relativno mlad iskupiš za greške i kreneš ponovo. U međuvremenu se ljudi poudali, poženili, postali roditelji, pa podjetinjili i 2007. odlučili da bi ipak mogli ponovo zajedno raditi”, objašnjava Coco.

Hit singl “Na čemu si ti?” najavio je povratnički album “Na zapadu” (2007), a ubrzo stiže i živi album “Jinx Live” (2008). Poslednji album CD “Diksilend” izašao je krajem 2010. godine, i sa njega su postali hitovi “Da smo se voljeli manje”, “Čuvaj me , ne daj me”, “Klinci su u redu”…

Kako Coco gleda na prvih dvadeset godina Džinksa?

“Svakako nam je najveće postignuće to što smo eto izdržali jedni druge i sve ono što ovaj ‘posao’ nosi sa sobom i dočekali da slavimo 20 godišnjicu … Naravno da bismo danas 20 godina iskusniji svašta nešto uradili drugačije nego kad smo bili mladi i ludi, ali vjerojatno je dobro da tako nešto nije moguće”.

 

 

Komentari