Koncert: DJEČACI

Organizacija: Long Play
Ulaznice su u prodaji po ceni od po 700 dinara na blagajni Doma omladine, i preko mreža Eventim i Card service.

Splitski reperi Dječaci, regionalno poznati po hitovima “Dalmacija”, “Lovrinac” i “Narodna”, na koncertu u DOB-u će promovisati aktuelni CD album “Istina”. Trojica Dječaka – Vojko Vrućina, Ivo Sivo i Zondo – poznati su po pesmama u kojima sa šarmantnom lakoćom i originalnom prirodnošću, vrlo jasno i otvoreno, povremeno duhovito, progovaraju o stvarnosti, a pri tome ne gube urođenu pozitivnu notu. 

Od hitova Dječaka samo “Narodna” ima preko 1.300.000 Jutjub poseta, a slede “Dalmacija” sa 850.000 i “Lovrinac” sa 660.000 poseta.

“Prvi put smo nastupali u Beogradu 2007. godine kad smo napunili i rasturili klub ‘Ana 4 Pištolja’ skupa sa Bauk Squadom i Arhitektima. To je bilo tada, ovo je sada, bolesni smo i vraćamo se jači i bolji”, poručuju Dječaci.

Ko su Dječaci?

Vojko Vrućina – U nekoliko poslednjih godina ustoličio je sebe za balkanskog kralja punchlajnova, strukture rima i suludog fluktuirajućeg deliverya. Poznat je po svojim futurističkim beatovima i sadističkoj ličnosti.

Ivo Sivo – Svojim dubokim glasom, smirenom izvedbom i bogatom mrežom močvarnih metafora predstavlja najmističniju trećinu dječaka. Najbolji lik ikad.

Zondo – čovek suprotnosti, ljubitelj žestokih pića i nežnih žena, gustog dima i retkih delikatesa.

Grupa je osnovana 2005. godine. Debitantski CD “Drama” (2008) osvojio je “Zlatnu Kooglu” za album godine i “INDEXI 09” nagradu za hip hop album godine. Novi album “Istina” izašao je 2011. godine.

“Jajce je lijep grad, u Livnu nas je dočeko neki lik s nožem i govori nam da je miroljubiv, al’ je sladoled duplo jeftiniji nego u Hrvatskoj i zato je mmm duplo slađi. Kombi se pokvario čim smo došli u Banja Luku. After u kući s bazenom i teniskim terenom, Ivo riga po parketu… Carinik nas je žicao ‘Istinu’ na povratku, al’ nismo imali” – kolumna/izveštaj Zonda sa nedavnog gostovanja.

“‘Istina’ je definitivno najzreliji uradak Dječaka dosada i mogao bi predstavljati njihov izlazak iz hip-hop undergrounda u kojem su zadnjih desetak godina marljivo brusili svoje rime, flowove i beatove” – www.muzika.hr.

“‘Istina’ je album koji ima nekoliko jakih aduta, barem dva hita, dosta pamtljive zajebancije, pregršt psovki i efektnih trenutaka” – www.ravnododna.com.

“Dječaci rimuju kao veliki splitsko-zagrebački fanovi Beastie Boysa, a kad instrumentalne podloge bruje onda valjaju. Hitovi ‘Dalmacijo’ ili ‘Lovrinac’ najslabije su pjesme na albumu, igranje na prvu loptu zadovoljavanja publike. Dječaci su najbolji kad su najtvrđi (‘Cigan’, ‘Deblo’)…” – www.vip.hr.

“Važna za uspijeh je i sklonost humoru iako mi se čini da su Dječaci najpotentniji kad se uz popične hip hop podloge manje zezaju na tragu Fun Loving Criminals, a više obračunavaju sa komplotom kriminalaca, dilera, svodnika, novopečenih bogataša i političara…” – www.jutarnji.hr.

“Posle proživljene katarze koju su prisutnima priuštili Splićani, deo publike je uz hip hop nastavio druženje do dugo u noć, ostali su se zaputili ka izlazu, a svima je zajednički bio dječački osmeh na usnama” – Popboks izveštaj sa prvog nastupa Dječaka u Beogradu.

 

 

Komentari