Koncert: DI LUNA ALL STARS BLUES BAND + IVA IKON Концерт: DI LUNA ALL STARS BLUES BAND + IVA IKON

Ulaznice su u pretprodaji na Blagajni DOB i preko Tickets.rs mreže, po ceni od 600 dinara.

Dom omladine Beograda poziva sve ljubitelje bluza na veliki koncert jednog od najdugovečnijih beogradskih bluz sastava – Di Luna Blues Benda. Osnivač benda, Dragan Marković Mare ovogodišnji je dobitnik nagrade Udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike za svoj izuzetan doprinos razvoja bluzu i džezu kod nas. Ona će mu biti zvanično uručena na koncertu, koji će biti prilika i da zajedno proslavimo Maretov 70. rođendan!

 

Svoj prvi bluz bend –  Bluz kvintet, Dragan Marković osnovao je u Beogradu pre ravno 40 godina. Sa drugim po redu sastavom, Point Blank, snimio je prvu bluz ploču na ovim prostorima (1983.), a Di Luna Blues Band osnovao je 1989. godine.

 

Di Luna Blues Band počeo rad sa ciljem da kroz žive nastupe podeli radost muziciranja i ljubav prema bluzu. Veliki broj nastupa i uvek dobra atmosfera na njihovim svirkama, zalog su dugovečnosti i objašnjenje zašto sa uspehom opstaju do danas, uz stalno pdomlađivanje, kako sastava, tako i publike. Učestvovali su na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim festivalima (Belgrade Beer Fest, Exit Festival, Nisville Jazz Festival, Enter Festival, Summertime Jazz Festival, Voxstock, Valjevo Jazz Festival, Šabac Jazz Festival, North City, Marsoni Blues Fest, FIAT, Blues Summit Podgorica…), deleći često scenu sa najvećim svetskim zvezdama džeza i bluza (Ten Years After, Diane Schuur, Benny Golson, Art Farmer, Mick Taylor, Joe Zawinul…).

 

Foto: Saša Ivanović

 

Pod vođstvom Dragana Markovića Mareta trenutnu postavu čine neki od najboljih bluz muzičara u Srbiji:

Blagoje “Pače“ Nedeljković – bubnjevi

Nikola Marković – bas

Slobodan Negić – gitara

Aleksandar Vujičić – gitara & vokal

Ivan Ilić – trombon

Nemanja Banović – truba

Strahinja Banović – truba

Aleksandar Jaćimović – saksofon

Max Kochetov – saksofon

Dragan Ćalina – klavijature

Nataša Guberinić – vokal

Dragan Marković Mare – gitara

 

 

Poseban gost Di Luna Blues Benda na koncertu u Domu omladine biće Iva Ikon, naša poznata pevačica, pijanistkinja i tekstopisac sa međunarodnom karijerom, posebno inspirisana gospel muzikom.

Diplomirala je klavir na FMU u Beogradu u klasi prof. Nevene Popović i u Minhenu u klasi prof. Vadima Suchanova i prof. Olafa Dresslera. U Minhenu počinje i studije džez pevanja i gospela u klasi američke džez ikone, Karen Edwards.

 

Foto: Nenad Marjanović

 

Odmah po završetku studija u Nemačkoj, dobija ponudu od čuvenog menadžera i promotera, Mel Busha (koji je otkrio i proslavio Vanessu Mae (violina), Bond (kvartet), Maxim (klavir), kao i zvezde svetske muzičke scene, kao što su Elton John, Queen, George Michael, Michael Jackson…) da se priključi novoosnovanom petočlanom bendu “WILD” kao pijanistkinja i pevačica. WILD potpisuje ugovor sa jednom od najvećih diskografskih kuća, EMI CLASSIC International (London) što im omogućuje snimanje albuma, promocije širom sveta, kao i saradnju sa velikim imenima i producentima: Jeff Wayne (War of the Worlds), Eric Serra (The Fifth Element, Big Blue), ORION (Prodigy, Dido, Embrace). Iva Ikon upravo priprema svoj prvi solistički album.

Na koncertu u Domu omladine Beograda Iva Ikon (vokal i klavijature) izvešće autorsku muziku nastalu pod uticajem soula, popa, bluza i rokenrola, a koja će se naći na njenom prvom solističkom albumu koji je u pripremi.  Publici će se predstaviti zajedno sa bendom u kojem sviraju: Gavrilo Nikolić (električna gitara), Ljuba Ponjević (bubanj) i Jovica Grujin (bas gitara).

 

 

***************
Dom omladine Beograda sprovodi sve mere propisane od strane nadležnih organa, u cilju suzbijanja cirkulacije koronavirusa. Nošenje zaštitne maske je obavezno na programima DOB, u prostoru postoje dezo-barijere i sredstva za dezinfekciju ruku, vodi se računa o fizičkoj distanci i maksimalnom broju posetilaca u skladu sa propisima. Molimo publiku da bude odgovorna prema sebi i drugima, te da se pridržava propisanih mera.

Komentari