Koncert: DEBELI PRECJEDNIK / TEA BREAK / LUDE KRAWE / TECHNICOLOR LIES / VENERIN BREG

Cena ulaznice: 400 dinara.
Debeli Precjednik su hardkor-pank bend koji ima status božanstva u svom gradu Osijeku, i to ne nezasluženo. Bend koji je pričao o temama o kojima su drugi ćutali.

Bend koji je sa svoja tri albuma stekao status legendi na pank sceni bivše Jugoslavije, i obišao Evropu četiri puta, svirajući sa nekim od najvećih imena na svetu.

Debeli Precjednik su:
Cološ – pije
Dakve – svira gitaru, peva
Igich Only – svira bas
Žvakundra –svira gitaru
Bubika – bubnjar

Od nastanka benda 1994. godine pa sve do danas Debeli Precjednik je svirao s najvećim imenima na svetskoj pank sceni kao što su: NOFX, Lagwagon, Me first and the gimme gimmes, H20, Toy Dolls, Terror, Beatsteaks, SNFU, Nomeansno, HC Andersen, Down By Law, Jello Biafra and GSOM, Against Me!, A Wilhelm Scream i mnogi drugi, a više od 500 odsviranih koncerata i četiri velike Evropske turneje najbolji su pokazatelj koliko ovaj bend vredi.

Bend je izdao četiri albuma, “Rather burn this record”, “Fist from east”, “Through the eyes of the innocent”, “Bruto Slavo / VBK” i veliki broj demo snimaka, a pojavili su se i na velikom broju kompilacija. Preko Italije, Francuske, Njemačke, Češke, Danske, Norveške i šire, svirali su u gotovo svim zemljama Evrope i to na velikim festivalima kao što su “Deconstruction tour” i “Sziget”.

Provokativni, angažovani, i socijalno osvešćeni, Debeli precjednik jedan je od retkih bendova čiji rad, kroz intervjue i članke prati i nezavisni list Feral Tribune. Uživo eksplozivni, beskompromisni, sa snažnim osećajem za melodiju i uvek u petoj brzini, Debeli na najbolji način pokazuju kako zvuči  hardkor pank koji sviraju.

 

TEA BREAK

Tea Break je jedan od najstarijih beogradskih pank-rok bendova koji i danas aktivno sviraju. Posle više od 12 godina aktivnog rada i nekoliko samostalno objavljenih izdanja, razvili su jedinstven stil pank roka, sa blagim uplivima hard kora i panka. Energični gitarski rifovi Igora i Miše, koje prati precizni Mlađin bas, sa jakim Kukijevim udarcima bubnja mogu se opisati kao mesto sinergije gde se “sreću” bendovi Rise Against i One Dollar Short. Dok emotivni tekstovi teku kroz svaku pesmu, uplivi melodičnih i vrištećih vokala karakteristični su za Tea Break.

Njihovi nastupi nabijeni su snažnom energijom, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a to je njihovo najjače oružje kojim su osvojili brojne fanove širom zemlje i regiona. Godinama unazad, Tea Break predvodi nezavisnu pank rok scenu, održavajući čvrste veze sa ostalim bendovima.

Tea Break su „američki bend“ zarobljen u Srbiji. Po žanru koji sviraju, po principima na kojima funkcionišu, po načinu na koji razmišljaju. Po pristupu i profesionalnosti. Tea Break imaju dovoljno znanja i kvaliteta da stanu rame uz rame sa velikanima pank-rok i hardkor žanra u svetu. I dok njihove američke kolege pune dvorane i festivale širom sveta, oni pokušavaju da pronađu svoje mesto u vrhu muzičke scene u Srbiji. Mesto koje im po kvalitetu pripada.

 

LUDE KRAWE

Jaro i Dawid su 1996. godine čvrsto rešili da naprave bend jer ničeg zanimljivijeg u Petrovcu nije bilo za raditi, te su Lude Krawe zvanično nastale 1. aprila 1996. godine. Od 1998. bend radi u nepromenjenom sastavu. Do sada su izdali 5 albuma, dokumentarni DVD i jedan EP. Bend je imao preko 500 koncerata po državi, regionu ali i po nekim od evropskih zemalja. Drugari ove godine slave 18 godina rada a promociju albuma “Svetla Cirkusa”, koji izlazi ovih dana za Nocturne Magazin, započinju ekskluzivno upravo u Beogradu.

TECHNICOLOR LIES

Technicolor Lies je jedna vesela družina iz Beograda koja se ne može lako uklopitii u bilo koji određeni muzički žanr i koju odlikuje sirova energija na živim nastupima. Bend postoji od aprila 2011. godine i do sada iza sebe ima EP pod nazivom “Electric Youth” sa 5 pesama. Od početka je bila ideja da sebi daju potpunu kreativnu slobodu u načinu izražavanja i da se ne vezuju za jedan muzički pravac, niti su želeli da zvuče kao neki određeni bend. Sve te početne premise su dovele do toga da zvuk benda bude kombinacija melodije, vrištećih vokala, sirove energije i kontrolisanog haosa. Tekstovi su obojeni ličnim emocijama i iskustvima. Kao i muzika nastaju bez nekog specifičnog planiranja i ulepšavanja. Nekada su produkt momenta nadahnuća, a ponekad niza neprospavanih noći i dubokog razmišljanja o nepravdi, ličnim strahovima, pobedama i porazima. Bend se polako sprema da uđe u studio i snimi drugi EP, a nama ostaje da proverimo zašto važe za trenutno možda najbolji live bend u gradu.

VENERIN BREG

Venerin breg je beogradski hcpunk bend. Svoje lirsko-venerične bolesti šire ovdašnjim prostorima od 2005. godine. Iza sebe imaju demo albume “Ko ti kara kevu” iz 2005, zajednički split live album “Punk ambulanta” sa Beogradskim Orkestrom Ludaka iz 2010. i album “Zašto si baš morala u dupe?” iz 2011. U njihovim pesmama se može pronaći svako ko se loži na M.I.L.F–are, pivo, sex, Dolche & Gabbanu i šutku (šutka-vrsta životinje koja lagano izumire na ovim prostorima)… VB svojim performansom pali i žari polne organe i prouzrokuje curenje istih…Posle 9 godina se vraćaju u Dom omladine da vam prenesu pozitivnu energiju, sirovi hcpunk i jos što šta uz to. Češaćete se danima posle i pitati šta vas je snašlo…

Komentari