Koncert: COMEBACK KID

Bilo je to pre malo manje od dve godine, kada je domaća publika iskusila jedan od najboljih klupskih hardkorpank koncerata u modernijoj istoriji gostovanja gitarskih bendova u našoj zemlji. Za hardkor ekipu koja je prvi put gledala Comeback Kid (CBK) u klupskoj varijatni, zasigurno je bio i najbolji. Silazeći sa bine nakon 45 minuta paklenog seta, u potpunoj euforiji, Endrju (CBK) je podelio svoj utisak: „Ovo je neverovatno! Avokado (agencija benda) će morati da čuje kakav je koncert bio u Beogradu!“. I čuli su. I stavili Beograd na mapu predstojeće CBK turneje.

Ista meta, isto odstojanje. Tada krcati mali klub Doma garantuje da ima makar 200 duša koji dovoljno dobro pamte tadašnju atmosferu da će ih samo fizička sprečenost onemogućiti da ožive takve momente još jednom, kad se već ukazala tako dobra prilika za to – Comeback Kid ponovo u Beogradu. CBK će ovoga put biti istaknuti hedlajner turneje, pa i samog koncerta, tako da ako niste među ovih 200, onda je ovo za vas još bolja prilika za CBK „prvenac“. A, kako se sve opet dešava u malom klubu Doma, nemojte čekati poslednji trenutak da kupite kartu za ovaj šou.  

 

Comeback Kid je kanadski hardkorpank bend, definitivno lider tamošnje, ali i globalne hardkor scene. Možda i jedan od retkih bendova sa tolikim diverzitetom u selekciji „najboljeg albuma“ među slušaocima i poštovaocima ovog žanra. Svi imaju taj „jedan“ album i vreme koje se deli pre i posle „tog“ albuma. Momci iz CBK definitivno prave vanvremenski hardkorpank i teško da bi se i ovdašnja zajednica mogla složiti koji je album „taj“, ali ne zato što nijedan ne valja, naprotiv, jedni će tvrditi da je „Die Knowing“ remek delo, drugi da je „Wake The Dead“ biblija, treći, pak, da su oduševljeni upravo završenim „Outsider“…svako će naći svoje savršeno mesto pod CBK „suncem“. I to ovaj bend čini toliko bitnim za sve koji su se ikad uhvatili hardkora i svega što uz njega ide. Oni su bend koji pomera, hardkorpank bend koji ima pesmu takvog inteziteta i emocija da predstavlja himnu ove subkulture. Mogli bismo satima i stranama pisati o pojedinačnim detaljima koji čine da CBK ime izgovaramo sa poštovanjem, ali ostavićemo vas internet linkovima, sigurni da vas nijedan neće odvesti do loših zaključaka u vezi sa ovim bendom, te na kraju i do koncertnih vrata 23. januara dolazeće godine.

Beogradski koncert je radnog dana, tako da nećemo ići na kvantitet u rasipanju, već čist skoncetrisani kvalitet. Tako, uz CBK idu (samo) još dve predgrupe – novosadski Lazarth i beogradski Blankfile. Dva apsolutno različita hardkor benda, a opet sa istim zajedničkim sadržaocem, j**eno dobro idu uz Comeback Kid svirku! Jedni da daju šlagvort na sirovu snagu CBK muzike, drugi da je obuku trendi taktovima, a svi sa sopstvenim rečima i muzikom koji ih i svrstvavaju u najznačajnije bendove domaće hardkor scene. Znai, do tri sata vrhunske svirke, atmosfere i druženja, pa ko preživi pričaće – sutradan na poslu, u školi, oni malo srećniji, u položaju za odmaranje.     

Kraj 2017. godine se bliži, godine koja će mnogima ostaviti utisak kulminacije perioda u kome smo previše ćutali i trpeli. Nek sa osvitom sledeće zaurlaju himne „probuđenih“ i da već 23. janura u Domu svi jednoglasno otpevamo „You said, you said, you said, this time was gonna be different – WAKE THE DEAD!“. Želite bolju 2018. godinu? Dan se po jutru poznaje.

 

Korisni linkovi

Info o koncertu pratite na: https://www.facebook.com/events/546706755661523

 

Comeback Kid

www.comeback-kid.com

https://www.facebook.com/Comeback.Kid

https://www.youtube.com/user/comebackkidt

 

Blankfile

https://www.facebook.com/blankfileband

http://blankfile.bandcamp.com

https://www.youtube.com/user/blankfileband

 

Lazarath

https://www.facebook.com/Lazarath-615469248511291

https://lazarath.bandcamp.com

https://www.youtube.com/channel/UCkLBKN1-9xMh0sgD4P6vkVQ

Komentari