Koncert: BY-PASS

Pančevački sastav By-Pass, jedan od najboljih novih modernih hard & heavy bendova, održaće u subotu, 11. maja, koncert u Klubu Doma omladine Beograda.  Cena ulaznice je 300 dinara.  By-Pass je nedavno izbacio spot za pesmu Ništa nije večno, drugi singl sa povratničkog albuma čije se objavljivanje očekuje tokom proleća ove godine.

 

U pitanju je, nakon pesme Nedelja, drugi u nizu singlova By-Passa koji posle dugogodišnje diskografske pauze u novobeogradskom studiju Underground privodi kraju rad na novom albumu.

 

Pesme su pod producentskom palicom Marka Jovanovića Artura i Vladimira Zdravkovića trenutno u završnoj fazi miksanja, a za post produkciju i mastering je zadužen čuveni Abbey Road studio u Londonu. Očekuje se da kompletan materijal ugleda svetlost dana tokom proleća, a do tada će biti plasirano još par singlova/spotova.

 

Reditelj, montažer odnosno kompletan autor spota za pesmu Ništa nije večno je Stefan Gaćeša.

 

Psychoactive – debi album grupe By-Pass objavljen je krajem 2000. godine. Izdanje je dobilo veoma dobre kritike, kako u tadašnjoj SR Jugoslaviji tako i u svetu (recenzije u Americi, Italiji i Portugalu). Sa albuma su skinuta tri singla: Odlazi, Kasno je i Sjaj, za koje su urađeni i spotovi od kojih je svaki bio u vrhu tadašnjih top lista, a dve pesme su bile proglašene i za Hit nedelje Radio Beograda 202.

 

Autorski izraz grupe By-Pass, koji uključuje tekstove na maternjem jeziku, inspirativna je kombinacija različitih žanrova savremene popularne muzike. Na zvuk benda su najviše uticale grupe poput Tool, Soundgarden, Type O Negative, Deftones, Alice in Chains i Massive Attack.

 

 

By-Pass su Ivan Ristanović (vokal), Danijel Gajan (gitara, vokal), Stefan Gaćeša (gitara), Ana Deanović (bas gitara) i Vladimir Zdravković (bubnjevi, programing).

 

By-Pass online:

Zvanični sajt: www.bypassonline.com

Facebook: www.facebook.com/bypassband

YouTube: www.youtube.com/bypassonline

ReverbNation: www.reverbnation.com/bypassonline

Twitter: https://twitter.com/bypassband

 

 

Komentari