Koncert: Boris Grebenščikov // Grupa BG+

Nakon rasprodatih koncerata u najrazličitijim delovima sveta i izlaska novog albuma grupe Akvarijum “Дом Всех Святых“, koji nikoga nije ostavio ravnodušnim, Boris Grebenščikov će prvi put nastupiti u Beogradu, na koncertu koji organizuje Art Akcenat.

ULAZNICE

U programu će se uz nove hitove naći i „akvarijumska“ klasika, čime se, prema rečima fanova i poklonika stvaralaštva Borisa Borisoviča iz različitih zemalja, na zadivljujuć način „sjedinjuju večnost i savremenost“.

Grupa Akvarijum je 2022. godine trebalo da proslavi 50 godina rada, međutim rat u Ukrajini je promenio planove i Akvarijum je prekinuo sve svoje turneje. Ali da svoje slušaoce ne bi u potpunosti ostavili bez muzike, napravljen je privremen partizanski sastav BG+.

BG+ čine: BG, Aleksandar Titov (bas), Brajan Finegan (flauta), Konstantin Tumanov (klavijature i harmonika), Lijam Bredli (bubnjevi), Andrej Surotdinov (violina), Gleb Grebenščikov (udaraljke). U ovom sastavu grupa je već obišla desetine zemalja širom sveta i nastupala u raznim mestima.

Članovi benda spremni su da nastavi svoju beskrajnu turneju, kako bi muzika, koliko je to u njenoj moći, zalečila rane nanete današnjim ludilom.

Komentari